La Diputació visita la nova caldera de biomassa de dos centres educatius de Sant Fruitós

La nova caldera de biomassa forestal de Sant Fruitós de Bages té una potència de 400 kW i un consum tèrmic de 404.386 kWh

Visita a la nova caldera de biomassa de Sant Fruitós
Visita a la nova caldera de biomassa de Sant Fruitós | DiBa
Redacció
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:04h
L'escola Monsenyor Gibert i la llar d'infants Les Oliveres, de Sant Fruitós de Bages, disposen d'una nova caldera de biomassa forestal per produir calefacció i aigua calenta i cobrir les seves necessitats. Aquests instal·lació, que forma part del projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, ha estat visitada aquest dijous pel diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar, juntament amb l'alcaldessa, Àdria Mazcuñan, acompanyada dels regidors David Ruiz, de Medi ambient, i David Uró, de Planejament urbanístic i territori.

El projecte Biomassa pel clima compta amb un pressupost de 3,3 milions d'euros de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per a un total de 14 calderes de biomassa per donar servei a 42 edificis, amb un total de 4.215 kW potencia instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7 M kWh, que evitaran més de 1.500 tones anuals CO₂ eq.

La nova caldera de biomassa forestal de Sant Fruitós de Bages té una potència de 400 kW i un consum tèrmic de 404.386 kWh per escalfar un gran dipòsit que proporciona aigua calenta per a la calefacció i l'aigua sanitària de les aixetes i les dutxes. La instal·lació preveu un consum anual de 116 tones d'estella forestal, i aportarà un estalvi econòmic de 20.721 euros anuals i una reducció de 73 tones d'emissions de CO2.

L'equipament disposa d'una sitja d'estella amb capacitat per a 53 m³ i magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament. L'estella forestal prové de la gestió de boscos de la comarca i contribuirà a la prevenció d'incendis forestals, la creació de nous llocs de treball així com aconseguir uns espais forestals amb millor biodiversitat i disposar de més espai per al lleure.