La Transèquia 2021, marcada per la Covid-19, aconsegueix recaptar 2.370 euros per la campanya solidària

L'organització està satisfeta del resultat de l'aportació i de les inscripcions, que ha estat de 286 participants, tenint en compte el context d'aquest any

La d'enguany ha estat la Transèquia més estranya
La d'enguany ha estat la Transèquia més estranya | Àlex Gómez Ribera
Redacció
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:29h
El passat 31 de març va finalitzar la que ha estat la Transèquia més estranya de tots els anys, i també la que donava més pes a la part solidària. Degut a la pandèmia provocada pel virus SARS-COV-2, l'organització es va haver de replantejar l'esdeveniment. Lluny de voler anular l'esdeveniment es va plantejar un format molt més lliure i enfocat a la part solidària, amb una causa lligada al territori i que ens ha tocat a tots de prop. Per això els beneficis de la Transèquia d'enguany es destinaran a la creació, juntament amb la Fundació Althaia, d'un ajut destinat al finançament de projectes de recerca científica mèdica sobre la Covid-19 per a professionals de la Fundació Althaia i Sant Andreu Salut. 

La Fundació Althaia i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, amb la col·laboració de la Fundació Sant Andreu Salut, han acordat engegar aquesta iniciativa solidària amb l'objectiu d'avançar en la recerca de la malaltia i les seves seqüeles.

L'ajut es dotarà en un 50% amb els diners recollits a la Transèquia, 2.369,65 euros i la resta fins a 5.000 euros amb fons propis de la Fundació Althaia. Aquesta setmana s'ha fet la convocatòria amb caràcter intern, i està previst que es resolgui a finals del mes de maig.

La convocatòria vol posar en valor la recerca que es fa en el territori, posar en valor i contribuir a la retenció del talent científic que tenim i beneficiar directament a la població més propera. El projecte guanyador el decidirà un jurat format per dos membres de la Fundació Althaia, dos de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia i un membre de la Fundació Sant Andreu Salut.