Un silenci aclaparador recorda la víctima de l'assassinat masclista a Manresa

La plaça Major s'omple de gent en el minut de silenci per condemnar el feminicidi i solidaritzar-se amb la família

Els pares de la víctima, amb l'alcalde Aloy i el conseller El Homrani, durant el minut de silenci
Els pares de la víctima, amb l'alcalde Aloy i el conseller El Homrani, durant el minut de silenci | Pere Fontanals
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:27h
La plaça Major de Manresa s'ha omplert de gent aquest dijous al migdia per seguir el minut de silenci convocat per l'Ajuntament de Manresa com a condemna del feminicidi de Jordina MP a mans, presumptament, de la seva exparella i pare de les seves filles de 7 i 4 anys, aquest dimecres al barri de la Parada, i per solidaritzar-se amb la família de la víctima.

Els pares de la víctima, Rosa i Francesc, flanquejats per l'alcalde de Manresa, Marc Aloi, i el conseller de Treball, Aferts Socials i Família de la Generalitat, Chakir El Homrani, han presidit un acte discret però colpidor amb la presència de tots els representants civils i polítics de la ciutat.

Tant l'alcalde com el conseller han destacat la implicació de la víctima amb la ciutat i el seu treball a l'Alberg del Carme, que depèn, precisament del departament d'El Homrani.

Aloy ha proclamat que en una societat com la manresana i la catalana "no hi ha lloc per als feminicidis" i ha reclamat al suport a la família i amics "en uns moments tan durs". El Homrani, per la seva part, ha tingut un pensament "per a les seves amigues i companyes de feina, a l'alberg i al departament".

Els aplaudiments finals han trencat un acte marcat per un silenci aclaparador.

El presumpte assassí surt de l'hospital

Després de passar la nit a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, aquest dijous, als volts del migdia, s'ha traslladat el presumpte assassí a la comissaria dels Mossos. No és previst, però, que aquest dijous declari encara davant del jutge.