La PAHC denuncia que la regidoria d'Habitatge ha deixat de gastar el 39% del que tenia pressupostat

La plataforma qualifica de "desastre" que sobrin diners "quan la ciutat es desfà" en matèria d'habitatge

Roda de premsa de la PAHC davant de Forum
Roda de premsa de la PAHC davant de Forum | Pere Fontanals
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:36h
La PAHC Bages ha denunciat aquest dijous en roda de premsa que la regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Manresa hagi deixat de gastar aproximadament 500.000 euros, un 39%, de les partides que tenia pressupostades per a l'exercici 2020. "Només ha cobert les partides dels sous dels treballadors municipals i de les quotes a la Seguretat Social", ha explicat Bernat Sorinas. "Les partides per ajuts al lloguer social a entitats del tercer sector, a la realització d'estudis o, fins i tot, el que hi havia pressupostat per a material d'oficina, no s'han gastat", denuncia.

Aquest desequilibri entre el pressupost de 2020 i la posterior liquidació d'aquest mateix any es va fer públic en una intervenció del portaveu del grup municipal del PSC, Felip González, en el debat del ple, ha aclarit Sorinas. "Després diran que hi ha una conspiració contra l'Ajuntament, però si en un any tan complicat com aquest i davant del tsunami de desnonaments que vindran a partir d'ara, la regidoria d'Habitatge no gasta ni el que té adjudicat...", s'ha queixat. "La ciutat es desfà, i no es gasten els diners que tenen pressupostats".

"La regidoria d'Habitatge és històricament un desastre -ha apuntat Sorinas-, l'únic regidor que es va prendre la seva feina seriosament va ser l'Antoni Llobet", i "això que la seva percepció política i la nostra, segurament, són molt diferents, però des d'ell cap regidor no s'ha cregut la seva cartera", ha assenyalat.

Capítol a part mereix que el pressupost per aquest 2021 de la regidoria d'Habitatge ha baixat en 135.000 euros. "Si no se'ls han de gastar, gairebé és lògic que retallin el pressupost", ha assenyalat irònicament el membre de la PAHC. "No té sentit que el 2020 sobrin 500.000 euros i aquest 2021 se'n retallin 135.000, quan el parc públic d'habitatge a Manresa és, aproximadament, del 0,7%", ha lamentat.

"No han escoltat el programa de Ràdio4"

La roda de premsa de la PAHC ha servit, també, per donar la seva versió sobre el conflicte que s'ha generat arran de la seva denúncia de tracte racista per part d'algunes treballadores dels Serveis Socials municipals. "Els qui han respost així és que no han sentit el programa de Ràdio4", ha afirmat, contundent, Jesús Moreno.

"En la nostra intervenció vàrem assegurar que valorem molt positivament la feina de la majoria de treballadores socials de l'Ajuntament, però que ens hem trobat alguns casos en que el tracte no ha estat correcte", ha recordat. "La nostra feina també és fiscalitzar la feina de les institucions", ha afirmat, "i portem anys parlant d'aquest tema de portes endins, perquè enteníem que era delicat i que no calia fer-ho públic de seguida si es podia arreglar, però no ha estat així".

En tot cas, "nosaltres no tenim res contra la immensa majoria de les treballadores socials, ni tampoc no és un tema personal", ha assegurat Moreno.