Un BAXI Manresa ple de baixes rebrà el Casademont Saragossa dijous

Pedro Martínez podria tenir fins a quatre baixes al seu equip

Seth Hinrichs va ser el jugador decisiu al partit de la primera volta
Seth Hinrichs va ser el jugador decisiu al partit de la primera volta | E. Casas
14 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:04h
La lliga Endesa arriba a la seva recta final. Vuit jornades que decidiran quins equips juguen els playoff, quins aniran a Europa i quins baixaran a la lliga LEB. Per al BAXI Manresa seran només set partits ja que els de Pedro Martínez descansaran a la penúltima jornada. I el primer d'aquests partits serà contra el Casademont Saragossa (dijous, 21.15h). La derrota el passat diumenge davant l'Obradoiro i la victòria del Gran Canària contra el Joventut deixen els bagencs en desena posició. L'Andorra és una victòria per sota però ha jugat menys partits. Derrotar el Casademont Saragossa donaria al BAXI Manresa un marge de quatre victòries respecte el seu rival i amb l'average guanyat. 

Els problemes s'acumulen per a Pedro Martínez. A les baixes ja sabudes de Dani Pérez i Jonathan Tabu s'hi afegeixen les de Matt Janning i Juan Pablo Vaulet. El nord-americà ha viatjat als Estats Units per un tema personal mentre que l'argentí va patir una fractura a la mandíbula en un entrenament i haurà de ser operat. El club ja està treballant en la construcció d'una màscara amb la que haurà de jugar la resta de la temporada. Guillem Jou i Eulis Báez continuen amb els seus problemes físics tot i que es van recuperant. Báez, segons explica el seu entrenador, "és a prop de poder ajudar" però és difícil que estigui a punt contra el Casademont Saragossa.

Veient les condicions amb què afronta el partit, Pedro Martínez no es preocupa massa del seu rival i es centra en el seu equip. "Hem de minimitzar tots els problemes físics que tenim. I no només són els jugadors que no tindrem. També dels jugadors que estan fora del seu millor moment per problemàtiques físiques que han tingut", comenta el tècnic del BAXI Manresa. Seth Hinrichs és un jugador que ha tingut més minuts dels que desitjaria el seu entrenador tot i que en paraules de Pedro Martínez també és qui té un millor potencial físic. Altres jugadors que han tingut minuts han estat Dani Garcia i Yankuba Sima. Aquesta circumstància permet que altres companys es puguin dosificar al moment que aquests dos jugadors creixen. I d'això, el BAXI Manresa se'n beneficia. 

El Casademont Saragossa arriba al Nou Congost immers en una ratxa de mals resultats. L'equip de Sergio Hernández ha perdut els cinc darrers partits que ha disputat i ocupa la tretzena posició a la lliga Endesa. Els aragonesos comencen a estar en zona de ningú. No haurien de tenir problemes per mantenir la categoria però tenen complicat l'accés al playoff i a les competicions europees. L'equip saragossà ha estat un dels que més ha modificat la seva plantilla durant la temporada. Ja no compta amb DJ Seely que va marxar al Bayern de Munich a canvi de TJ Bray. Però aquest jugador va quallar i tampoc forma part de l'equip. En canvi, sí que en formen part jugadors prou coneguts pel públic ACB com Jonathan Barreiro, Javier Justiz, Dilan Ennis, Robin Berzing, Nico Brussino i Rodrigo san Miguel. El partit significarà el retrobament entre Dani Garcia i Aleix Font. Els dos jugadors catalans van començar la temporada al Bàsquet Girona però van ser reclamats per BAXI Manresa i Casademont Saragossa respectivament.

Elias Harris és el jugador més ben valorat del Casademont Saragossa. En declaracions als mitjans oficials del seu club, el jugador ha declarat que "totes les setmanes són importants per a nosaltres. No hi ha partits fàcils i som conscients de la nostra situació. Hem de millorar diversos aspectes del nostre joc. No només la defensa. També l'atac. El progrés que vam fer contra el València no va ser suficient. Així que hem de seguir millorant i mantenir una mentalitat positiva". 

Carlos Peruga, Raúl Zamorano i Jacobo Rial Barreiro són els àrbitres designats per xiular el partit. 

Arxivat a