L'Ajuntament de Manresa decreta tres dies de dol per l'assassinat masclista d'aquest dimecres

Ho ha anunciat l'alcalde, Marc Aloy, en un parlament previ a l'acte per la commemoració del 90è aniversari de la proclamació de la República

Parlament de Marc Aloy sobre l'assassinat masclista
Parlament de Marc Aloy sobre l'assassinat masclista | AFT
14 d'abril del 2021
Actualitzat a les 21:03h

L'Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol, fins a la mitjanit entre divendres i dissabte per l'assassinat masclista d'una dona de 34 anys aquest migdia en un pis del carrer de la Pau de la capital del Bages a mans de la seva exparella. Durant aquests dies també penjarà un crespó negre a la façana de l'Ajuntament.

Ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, aquest dimecres en un parlament previ a l'acte per la commemoració del 90è aniversari que es porta a terme aquest vespre a la plaça Major. L'acord de dol s'ha pres per decisió unànime de tots els grups municipals. A més, aquest dijous a les 12 del migdia es farà un minut de silenci a la mateixa plaça Major.

L'alcalde ha assegurat que "no podem ser indiferents davant d’aquesta realitat. No volem formar part d’una societat, d’un sistema que permet que un home es vegi amb el dret de matar una dona. Hem de lluitar com a institució, com a país, com a societat per posar fi a aquesta vergonya. No podem tolerar la violència contra les dones. Treballem per la pau, per la justícia i per la igualtat. I els feminicidis no tenen cap cabuda en aquest món que entre tots intentem construir".

Per aquest motiu, Aloy ha explicat que "hem acordat amb els representants de tots els grups municipals que declarem dol oficial a la ciutat, a partir d’ara i fins divendres a mitjanit, amb les banderes a mig pal, minuts de silenci a tots els actes i un crespó negre a la façana de l’Ajuntament. Demà dijous a les 12 del migdia farem un minut de silenci aquí mateix, a la plaça Major".

Tot seguit, a la mateixa plaça, s'ha fet un minut de silenci. Hi han participat representants dels grups municipals assistents, així com el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé Barril; la delegada del govern a la Catalunya central, Alba Camps Roca; aixi com diputats, alcaldes de la comarca, la presidenta del Consell Comarcal i altres representants d'institucions, a banda del públic que omplia la plaça.