Una persona migrada mor després d'arribar a Manresa amagada a la caixa d'un camió

Dues persones més que també s'havien ocultat en el vehicle han estat ingressades a l'hospital Sant Joan de Déu

Central Integral de Mercaderies al polígon de Bufalvent de Manresa
Central Integral de Mercaderies al polígon de Bufalvent de Manresa | Pere Fontanals
14 d'abril del 2021
Actualitzat el 05 de desembre a les 23:47h
Un home d'origen nord-africà ha mort aquest dimarts al vespre després d'haver arribat al polígon de Bufalvent de Manresa ocult a l'interior de la caixa d'un camió, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a NacióManresa. Dos homes més, també d'origen africà, i que també s'havien ocultat en el vehicle, han estat traslladats a l'hospital Sant Joan de Déu de la capital del Bages.

Els fets van passar dimarts poc abans de les 11 de la nit quan els Mossos d'Esquadra van ser advertits que al carrer Miquel Servet, sota la Central Integrada de Mercaderies, al polígon de Bufalvent, hi havia tres persones estirades a terra, aparentment dormint. Quan els agents van arribar a lloc van comprovar que una de les persones era morta i les altres dues van ser traslladades a l'hospital per fer-los una exploració. Els tres homes havien saltat del camió en arribar al polígon i quan s'havien aturat a descansar, un d'ells havia mort.

Segons van explicar als agents, els tres migrants havien passat per Itàlia i França abans d'arribar a Manresa amagats a la caixa d'un camió. El SEM ha confirmat que l'home va morir per causes no violentes, oficialment de mort biològica, però després de l'experiència viscuda els darrers dies per arribar a Catalunya, no es descarten motius externs de calor, fred, cansament o intempèrie.

El conductor del camió ha assegurat als agents que desconeixia que portés les tres persones a la caixa de càrrega.