Marta Muixí estrena la temporada de llarga distància amb podi a Ultra Montseny

La rajadellenca aconsegueix una excel·lent tercera posició després d'una gran remuntada als kilòmetres finals

Marta Muixí durant la Ultra Montseny
Marta Muixí durant la Ultra Montseny | Raul Racero
Redacció
14 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:08h
Després d'un 2020 per oblidar amb bona part de competicions anul·lades per la pandèmia, la temporada d'ultrafons 2021 ha arrencat amb nous protocols de seguretat i canvis a les curses però amb una Marta Muixí que segueix acumulant grans actuacions allà on competeix.

Marta Muixí s'ha tornat a posar el dorsal a l'Ultra Montseny disputat a Viladrau de 76 kilòmetres i 4.300 metres de desnivell positiu, i l'ha tancat amb un brillant tercer lloc després d'una cursa molt lluitada on ha arribat a estar a més d'11 minuts del podi a l'equador de la cursa. La corredora del Collbaix-Celler el Molí partia com una de les favorites però ràpidament l'holandesa Ragna Debats ha agafat la primera posició i ha corregut sense oposició fins a la victòria final. Per darrera, la lluita del podi havia d'estar entre la paraguaia Tati Orquiola, la nordamericana Alicia Hudelson i la mateixa Marta Muixí però una pèrdua de la bagenca que l'ha desviat cap al Matagalls i li ha fet perdre gairebé 10 minuts i pràcticament totes les opcions de podi.

Al kilòmetre 35, a l'avituallament de Sant Pere de Vilamajor, Hudelson era segona i Marta Muixí transitava en la quarta posició a 15 minuts però ha estat en l'ascens al Turó de l'Home i sobretot en la baixada a Viladrau, on la rajadellenca s'ha llançat a pel podi i l'ha avançat per assolir una tercera posició amb gust a victòria.

La classificació final l'ha encapçalat Ragna Debats amb 09:46:34, i l'han flanquejat al podi Tati Orquiola amb 10:16:28 i Marta Muixí amb 10:28:05. En categoria masculina el guanyador ha estat Pere Aurell amb un crono de 08:09:39. Sergi Corcuera, també de l'equip Collbaix-Celler el Molí, amb 10:39:27, Marc Circuns amb 12:13:09 i Carlos Martínez Guerra amb 13:18:07 han estat altres bagencs que han aconseguit finalitzar la cursa.

La temporada de Marta Muixí del Collbaix-Celler el Molí i que també compta amb el suport de l'Ajuntament de Rajadell ja té una nova cita fixada que serà el Campionat d'Espanya Ultra de la FEDME que es disputarà del 3 al 5 de juny a la Tenerife Bluetrail.