cuina

Estudiants de Direcció en Cuina de la Joviat crearan receptes amb els formatges Muntanyola

L'alumnat d'hoteleria ha fet un tast professional a la formatgeria d'Ampans i ha conegut a fons el projecte agrosocial que l'entitat d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual desenvolupa a la finca Urpina

per Redacció, 13 d'abril de 2021 a les 16:07 |
Alumnes de la Joviat a la Finca Urpina | Ampans
La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, ha rebut una visita diferent i molt engrescadora. Quinze joves del Grau Superior de Direcció en Cuina de l'Escola d'Hoteleria Joviat, han passat una matinal de tastos i aprenentatges amb els professionals de la formatgeria Muntanyola.

Joviat i Ampans engeguen conjuntament un repte educatiu, innovador i solidari. Les dues entitats s'uneixen en una iniciativa que neix per tal de fomentar valors i projectes socials, però també per impulsar el paper dels i les joves en la innovació a l'alta cuina. Les futures generacions de professionals del sector de la restauració han acceptat el repte de trobar noves possibilitats de combinació, en dolç i en salat, per les diferents varietats de formatges Muntanyola. 


Els i les 15 estudiants ja han fet la primera presa de contacte amb el producte. Dins el marc del Gastrofòrum Joviat, han visitat la finca Urpina, on se situa la formatgeria Muntanyola i on han pogut observar el procés d'elaboració dels formatges: des de l'obtenció de la llet de cabra, per a aquesta varietat, fins a l'envasat dels productes finals.

En aquesta visita, l'alumnat també ha pogut conèixer de prop un model de negoci basat en la responsabilitat social, part essencial dels projectes d'Ampans que obren oportunitats d'inserció laboral a persones amb discapacitat.


La iniciativa de Joviat i Ampans de creació de receptes seguirà amb més vivències. Els i les joves estudiants faran jornades de treball a la formatgeria, en petits grups i formant part activa del procés d'elaboració, amb dos mesos per a pensar i crear el millor receptari de formatge, el qual es presentarà en un acte de tancament.

 

Participació