Ensenyament

El Síndic recomana a l'Ajuntament de Santpedor aplicar tarifa social als preus de l'escola bressol

La CUP de Santpedor va fer la reclamació davant l'oficina de Ribó

per Redacció, 13 d'abril de 2021 a les 09:08 |
Escola bressol Els Gallarets de Santpedor | AjStp
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges ha remès a l'Ajuntament de Santpedor un comunicat recomanant-lo a aplicar la tarifació social als preus de l'escola bressol municipal Els Gallarets. La demanda arriba després que la CUP de Santpedor adrecés una petició al Síndic en aquest sentit.

El Síndic de Greuges demana al govern que apliqui una modificació de la tarifa "a fi de promoure l'accés en igualtat d'oportunitats a l'oferta d'escola bressol de l'alumnat d'educació infantil de primer cicle que se'n pugui veure exclòs per raons econòmiques; estudiar l'establiment d'altres sistemes de pagament, com ara la tarifació social, per garantir l'accés de qualsevol infant en igualtat d'oportunitats a l'educació infantil de primer cicle i que el nivell de copagament estigui condicionat pel nivell de renda de les famílies”. 


En la seva resolució, el Síndic també especifica que "s'adreçarà de nou en els mesos vinents a l'Ajuntament de Santpedor per fer seguiment de les decisions adoptades per les àrees corresponents pel que fa als sistemes de tarifació social, als criteris de renda i als protocols específics adreçats a promoure l'escolarització de l'alumnat socialment desfavorit". 

La CUP de Santpedor valora "molt positivament" la resposta del síndic de Greuges davant d'aquesta petició i es reafirma a seguir reivindicant polítiques socials d'àmbit local des de l'oposició. Així mateix, confien què aquesta resolució comportarà la implementació de la llargament reivindicada tarifació social a l'escola bressol els Gallarets, garantint així l'accés a aquest servei municipal a tota la població. 

 

Participació