Sanitat

Jordi Trapé reclama que el Govern compri vacunes pel seu compte en una roda de premsa al Parlament

El regidor de Fem Manresa ha participat a l'acte com a neurofarmacòleg i membre del grup de treball de sanitat de la CUP

per Redacció , 12 d'abril de 2021 a les 20:15 |
Jordi Trapé durant la roda de premsa al Parlament | CUP
El regidor de Fem Manresa Jordi Trapé ha participat aquest dilluns en una roda de premsa de la CUP al Parlament de Catalunya sobre el procés de vacunació que es porta a terme al país. Trapé hi ha participat com a membre del grup de treball de sanitat dels anticapitalistes i per la seva condició de neurofarmacòleg. La compareixença l'ha fet amb la diputada Laia Estrada.

Els cupaires han denunciat "mancances greus" a l'estratègia de vacunació del Govern. Segons creuen, caldria "afinar molt més" quins són els sectors essencials que han de ser vacunats primer, ja que asseguren que ara s'està fent una interpretació més restrictiva que quan es va fer el primer confinament la primavera del 2020, amb treballadors com els caixers de supermercats o conductors de transport públic com a essencials.


A més, han rebutjat que es plantegi fer vacunació massiva en espais no habituals perquè llavors, segons pensen, es perd el contacte amb els professionals de referència. També creuen que això perjudica les persones que viuen en llocs de difícil accés. Estrada ha proposat que tots els recursos que haurien d'anar destinats a habilitar aquests espais serveixin per "enfortir" l'atenció primària.

El regidor de Fem Manresa i membre del grup de treball de sanitat dels anticapitalistes, Jordi Trapé, ha proposat que es desplegui l'Agència Catalana de Medicaments i Productes Sanitaris, a qui competiria qualsevol mesura relativa a medicaments i que creuen que ajudaria a prendre les decisions "avantposant les necessitats de la població al lucre de qui especula amb la salut".


Els anticapitalistes també han reclamant que el Govern provi d'adquirir vacunes pel seu compte, com ja va demanar Estrada en una entrevista amb l'ACN. D'altra banda, han proposat l'expropiació de patents i la creació d'una indústria farmacèutica pública.

 

Participació