Junts per Sallent aposta per fer les modificacions necessàries per fer viable el parc del Cogulló

Consideren que el parc solar és una oportunitat per aprofitar un sol inutilitzat i convertir un problema en una oportunitat

Redacció
10 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:52h
Junts per Sallent considera que la muntanya de sal del Cogulló és un lloc idoni per poder ubicar-hi un parc fotovoltaic, ja que ocupa un sol totalment desaprofitat. 

La Generalitat de Catalunya ha posat de relleu la incompatibilitat urbanística, d'acord amb la normativa actual, on només es permet l'activitat relacionada amb el desmuntatge del runam salí. Des de Junts per Sallent, creuen que "el planejament actual està fet per evitar futurs creixements de la muntanya, però davant una oportunitat com aquesta, s'ha de revisar, i està a les mans de l'Ajuntament poder impulsar els canvis necessaris per fer-ho possible". Junts emplaça "l'equip de govern a iniciar immediatament els tràmits necessaris perquè Sallent tingui un parc solar d'aquestes característiques". 

Junts per Sallent recorda que portava en el seu programa electoral un apartat on es parlava de "la mineria, d'amenaça a oportunitat", i considera que la proposta de parc fotovoltaic al Cogulló és una oportunitat. Junts es referma en que "tots estem d'acord que hem d'avançar cap a la retirada dels runams salins, però mentre els tinguem, hem d'aprofitar-los si es possible, i ara en tenim una oportunitat".
 
En aquest sentit, Junts per Sallent demana a l'equip de govern que treballi perquè aquest parc solar sigui viable, i encara més, en paraules del seu cap de llista, David Saldoni, "demanem a l'equip de govern que busqui les formules perquè l'Ajuntament de Sallent participi d'aquesta iniciativa, no només en sigui espectador, sinó que ens impliquem a fons, per tal que els beneficis que generi, repercuteixin també, al municipi de Sallent". 

Per tal de fer-ho possible, el coordinador local de Junts per Sallent, Jaume Capdevila manifesta que "des del partit ens posem a la disposició de l'equip de govern per trobar les millors fórmules per fer viable aquest projecte, tot adaptant-lo per fer-lo eficient i sostenible". Al mateix temps Capdevila afegeix que "l'Ajuntament de Sallent ha d'implicar-se a fons perquè les oportunitats que sorgeixen al municipi de Sallent siguin una realitat".