Les Joventuts Musicals de Moià programen dissabte el concert «Fantasies per a viloncel»

Amb el violoncel·lista David Martín i el pianista David Johnson Huidobro

El violoncel·lista David Martín
El violoncel·lista David Martín | Arxiu particular
Redacció
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:29h
El cicle de les Joventuts Musicals de Moià portaran dissabte a les 6 de la tarda el programa Fantasies per a violoncel a càrrec de David Martín i David Johnson Huidobro, a l'Auditori Sant Josep de Moià.

David Martín, violoncel - David Johnson Huidobro, piano

El recital que presenten en violoncel·lista David Martín i el pianista David Johnson Huidobro proposa un passeig entranyable per les partitures clàssiques i romàntiques escrites per a violoncel i piano, en aquest cas de Beethoven, gran homenatjat de l'any, Schumann i Britten, tres grans compositors de la història de la música.

David Martín va néixer a Lleó el 1995. El 2003 va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Lleó José Castro Ovejero, on ha rebut classes dels professors Joaquín Ordóñez i Eva Mª Rodríguez obtenint el Premi Extraordinari de la comunitat de Castella i Lleó.

En el curs 2013-14 va accedir a l'Escola Superior de Música Reina So a sota la tutela de la Professora Natalia Shakhovskaya, continuant amb el Professor Ivan Monighetti. Al juny de 2018 va rebre de mans de SM la Reina So a el Premi a l'Alumne Més Excel·lent de la seva càtedra. Actualment està realitzant un Màster amb el Professor Jens Peter Maintz a la Universitat de les Arts de Berlín.

El 2018 va rebre el Primer Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i també el Primer Premi en el Concurs Internacional Pedro Bote.

Recentment, ha estat guardonat amb el Premi Francesco Geminiani de Verona, el que li permet tocar un instrument Francesco Guadagnini de 1888. Al juny de 2016, al costat de l'Quartet Haendel, va rebre de mà de SM la Reina So a el Premi al Quartet Més Excel·lent. Actualment forma part del Trio Schola, amb el qual ha actuat al Festival Internacional de Música de Cambra Fundació Monteleón o a la Fundació Joan March a Madrid i, actualment, en el cicle d'AIE Clàssics en Ruta.

David Johnson Huidobro també va néixer a Lleó el 1995. Inicia els estudis de piano a l'Escuela Municipal de Música, Danza y Artes escénicas amb José Miguel Lera, i el 2012 es gradua al Conservatori Professional de Música José Castro Ovejero de León amb Mariló Gutiérrez i composició amb Yolanda Sarmiento. Continua els estudis al Conservatorio Bonifacio Gil de Badajoz amb Alexander Kandelaki, on també rep classes d'harmonia i anàlisi del compositor Novel Sámano.

El juny de 2019 és admès al Máster de Música Clàssica i Contemporània del Conservatori del Liceu de Barcelona, i actualment es perfecciona amb el professor Vesko Stambolov. Ha rebut diversos premis com el Premi Especial Instituto Leonés de Cultura (2012) en la XIV edició del Certamen Nacional de Piano Música en el Río del Oro i el Premi Extraordinari de Música de Castilla y León (2012), i ha participat als cicles X i XI de Música Contemporània de Badajoz el 2017 i 2018. A nivell nacional, ha actuat al Teatro Principal de Pontevedra, a l'Auditori de León Ángel Barja. A nivell internacional fou seleccionat per participar al Summer Music Course en la Béla Bartók Music School (Békéscsaba, Hungría, 2016) i l'any 2019 ha actuat oferint un recital com a solista a Bassum (Alemania).

Ha realitzat cursos de perfeccionament com el Curso de Verano de Música Forum Musikae de Madrid (2013), Summer Music Course a la Béla Bartók Music School (Békéscsaba, Hungría, 2016) o el Summer Music Course a la Kraków Music Academy (Cracovia, 2018), i ha rebut classes magistrals de pianistes com Márta Gulyás, Konstanze Eickhorst, David Kuyken, Luis Fernando Pérez, Marta Araúzo, José Luis Castillo, Daniel Ligorio, etc.

Programa

Robert Schumann: Fantasiestücke, Op. 73
Ludwig van Beethoven: Sonata per a violoncel i piano, Op. 69
Benjamin Britten: Sonata per a violoncel i piano, Op. 65
Arxivat a