El BAXI Manresa vol seguir la ratxa davant l'Obradoiro

Eulis Báez s'afegeix a les baixes de Dani Pérez i Jonathan Tabu

Duel de la temporada passada entre Obradoiro i BAXI Manresa
Duel de la temporada passada entre Obradoiro i BAXI Manresa | X. Cortizo
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:15h
Segon desplaçament seguit d'un BAXI Manresa que manté intacta l'ambició en aquest tram final de temporada. L'equip entrenat per Pedro Martínez buscarà davant l'Obradoiro (dissabte, 18.00h) la segona victòria consecutiva fora de casa per consolidar-se en zona europea. Fontes do Sar és una pista que duu bons records a diversos jugadors del conjunt bagenc. Allà hi va debutar fa dues temporades Yankuba Sima. Rafa Martínez hi va establir els seus records de punts i de valoració. I Eulis Báez, el de rebots.

El dominicà no podrà superar la seva marca personal. Una lesió muscular el deixarà una vegada més fora de l'equip. No es tracta de cap recaiguda sinó d'una nova lesió a l'altra cama. Aquesta baixa s'afegeix a les de llarga durada de Dani Pérez i Jonathan Tabu. La resta de la plantilla estarà a disposició de Pedro Martínez. Guillem Jou continua amb el seu procés d'adaptació. 

L'Obradoiro va ser el primer visitant al Nou Congost aquesta temporada. La situació dels gallecs era molt diferent. Els de Moncho Fernández es van imposar per 76-80 en el què va ser la seva segona victòria seguida de les tres que van aconseguir a l'inici de la lliga Endesa. La ratxa no va durar massa i l'Obradoiro va començar a perdre partits i perdre posicions a la classificació. Actualment, acumulen una ratxa de deu derrotes en els darrers dotze partits i tenen només una victòria de marge sobre el descens. Tot i això, no sembla que el lloc a la banqueta de l'històric Fernández perilli. El santiaguès és l'entrenador de l'equip de la seva ciutat natal des del 2010. 

Pedro Martínez valora que l'Obradoiro "és un equip que juga amb un segell molt determinat. Juga diferent a la majoria d'equips als quals ens enfrontem. És difícil defensar-los i atacar-los i els seus ‘cincs' poden llançar de tres. Però també tenen jugadors que llancen després de bloqueig directe. Haurem de fer una bona defensa". Laurynas Birutis i Kassius Robertson són els màxims referents del quadre gallec. Fernández compta amb dos jugadors amb passat manresà: l'incombustible Albert Oliver i Álvaro Muñoz. 

Fernández ha tornat els elogis a Martínez i es refereix al BAXI Manresa com un dels equips que millor juga de tota la lliga Endesa. El tècnic de l'Obradoiro ha insistit als seus jugadors que un dels aspectes que més hauran de vigilar és el rebot. Tant l'ofensiu com el defensiu. I afegeix que "ofensivament estan a un nivell molt alt amb un joc molt particular. Tenen molt clares les seves idees i són capaços de treure el millor dels seus jugadors. És un equip magnífic". 

Emilio Pérez Pizarro, Rafael Serrano i Roberto Lucas són els àrbitres designats per xiular el partit. 
Arxivat a