La Travessa cap al 2022 comença dissabte amb una neteja perimetral a l'entorn de la Seu

Travessa cap al 2022 proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d'actes i xerrades oberts a tots els públics i entitats

Presentació de Travessa cap al 2022 a l'Espai de la Plana de l'Om
Presentació de Travessa cap al 2022 a l'Espai de la Plana de l'Om | I2022
Redacció
08 d'abril del 2021
Actualitzat a les 15:28h
El proper dissabte 10 d'abril, de les 10 a les 13 hores, comencen els actes de Travessa cap al 2022: un any de reflexió ciutadana amb una de les neteges perimetrals, en aquest cas a l'entorn de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa. Aquest acte, emmarcat en l'eix acció, té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d'espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual.

L'activitat s'inicia a les 10 del matí al Parc de la Seu, que coincideix amb el portal est de la ciutat o de Galceran Andreu. La neteja es portarà a terme a l'entorn del Puigcardener i el camí dels corrals. L'acte finalitzarà a la 1 del migdia aproximadament al Parc de la Seu. Per portar a terme aquesta activitat cal portar guants, roba còmode i calçat adequat, així com també aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol.

Travessa cap al 2022 és organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d'actes i xerrades oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure's a aquesta i a la resta d'actes es pot fer a través de la pàgina web www.travessa2022.cat.

La propera activitat de Travessa cap al 2022, emmarcada en l'àmbit de silenci, serà una caminada conscient. Aquesta primera caminada tindrà lloc el dimecres 28 d'abril. Se sortirà a les 7 de la tarda de la plaça Major i acabarà a l'entrada del Museu de Geologia Valentí Masachs, que està ubicat a la UPC-EPSEM (Av. de les Bases de Manresa, 61).

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l'aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per saber quelcom més del grup Inspiració 2022 i fer aportacions concretes es pot visitar la seva pàgina web a www.inspiracio2022.cat.