El Documental del Mes tornarà dijous a la plana de l'Om amb «Oeconomia» de Carmen Losmann

Es tracta d'un viatge creatiu i humorístic on economistes i banquers tracten d'explicar el joc del capitalisme amb més o menys èxit

El Documental del Mes torna amb «Oeconomia»
El Documental del Mes torna amb «Oeconomia» | Promocional
Redacció
07 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:34h

El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, tornarà aquest dijous 8 d'abril (20h) a l'Espai de la Plana de l'Om amb la projecció del documental Oeconomia de Carmen Losmann, un viatge creatiu i humorístic on economistes i banquers tracten d'explicar el joc del capitalisme amb més o menys èxit.

En els darrers anys, el nostre sistema econòmic s'ha fet invisible i incomprensible. La sensació de que alguna cosa no funciona del tot bé l'ha tingut pràcticament tothom. Però, exactament, què és el que no funciona?

Capa a capa, Oeconomia revela les regles del capitalisme contemporani i com aquestes fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Amb astúcia i rigor, la pel·lícula analitza els aspectes més flagrants de l'economia capitalista, sovint invisibilitzats en les cobertures mediàtiques, fet que impossibilita comprendre la lògica que hi ha darrere de les estructures bàsiques que sostenen la nostra vida quotidiana.

Paradoxalment, l'economia només creix i els beneficis només son possibles quan hi ha endeutament. Un joc segueix instal·lat en la lògica de l'augment infinit de capital. Mostra el capitalisme signes d'esgotament? Ens trobem prop del seu final?

Per garantir les mesures de seguretat i control, l'Espai de la Plana de l'Om tindrà les entrades numerades i les invitacions es poden adquirir anticipadament a través d'internet