Dissabte començarà el cicle Artés és Música amb la Jovenívola de Sabadell i l'artista Quim Moya

El cicle consta de cinc concerts que s'allargaran fins al 21 de juny

Redacció
07 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:06h
Un any més, l'Ajuntament i l'Escola Municipal de Música d'Artés programen el cicle de concerts Artés és Música. Enguany aquest cicle tindrà un total de cinc concerts, el primer dels quals serà en el marc dels actes de la Fira d'Artés, el dissabte 10 d'abril, i l'últim el dilluns 21 de juny. Tots els concerts es faran a la Sala Dos de Gener i tindran un aforament limitat, seguint les mesures i restriccions que venen derivades per la situació Covid.

És un cicle de concerts molt atractiu i que, segons els organitzadors, "ha d'ajudar a reactivar la cultura i les arts plàstiques i artístiques en aquest moment d'incertesa".

Els concerts que s'emmarquen dins el Cicle d'Artés és Música són els següents:

Dissabte 10 d'abril a les 19h

Dins el marc de la Fira d'Artés, la Cobla Jovenívola de Sabadell i l'artista plàstic Quim Moya estrenaran i presentaran l'espectacle Pintant sardanes, ballant colors.  En aquest concert, conduït per David Puertas, es podrà veure com amb la inspiració de la sardana, la il·lustració i la pintura prenen forma en un mateix espai i en directe. Destaquem el professor de l'escola de música d'Artés, Jaume Prat com a membre de la cobla i l'avinyonenc Quim Moya a la part plàstica.

Divendres 23 d'abril a les 20h

La pianista i professora de l'escola de música d'Artés, Montserrat Sala farà un recital de piano en el qual s'hi podran sentir peces des de Mozart a Rautavaara, passant per Chopin i Fauré. Aquest recital és la culminació de la pianista del seu projecte final de carrera fent un recorregut per la història del piano, des del S.XVIII fins al XX.

Divendres 7 de maig a les 20h

La Coral Escriny, dirigida pel professor de l'escola d'Artés Marc Reguant, juntament amb el compositor i reconegut pianista Manel Camp, oferiran un concert que porta per títol Illa Inaudita. S'hi podran sentir onze poemes musicats i arranjats pel mateix Camp, d'èpoques diferents però amb el denominador comú de l'amor com a protagonista. Poemes de Josep Carner, Carles Riba, Màrius Torres, entre d'altres, seran musicats per l'ocasió de celebració dels cinquanta anys de la Coral Escriny.

Divendres 14 de maig a les 20h

El pianista, compositor i professor de l'escola de música d'Artés David Martell, sota el nom Dedicatòries, oferirà un concert amb setze peces que va escriure i composar durant el confinament de la primavera del 2020 i que va dedicar a totes les persones del món sanitari. Obres d'estils diversos amb les quals vol mostrar la seva mirada personal de les diferents sensacions i estats d'ànim viscuts en aquell període, començant amb una mirada optimista i acabant amb una obra que reflecteix i descriu les diferents fases viscudes.  

Dilluns 21 de juny a les 20h

Amb el nom hUmAns, els professors de l'escola de música d'Artés Ferran Junyent, Elisenda Duocastella i Marta Rabaneda, portaran a escena un espectacle en el qual la música, la dansa i les bases electròniques com a art ens faran reflexionar sobre el món en què vivim.  Els canvis als quals la societat i les relacions humanes estan immerses amb la naturalesa com a element protagonista d'aquest gir.  

Les entrades per a aquests concerts es poden comprar per internet a través de l'adreça www.cultura.artes.cat o presencialment a la Biblioteca d'Artés (Dilluns i dimarts de 17h a 20h, Dimecres de 11 a 13h / 17h a 20h i Dijous de 17h a 20h) i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (de dilluns a divendres de 9 a 13h). Els preus de les entrades són de 5, 7 i 10 euros segons el concert, i amb reduccions segons l'aplicació de descomptes. Per als alumnes de l'escola de música d'Artés, el preu per a cada concert és de 3 euros.