La Diputació lliura l'inventari de línies energètiques a Monistrol de Montserrat i Sant Mateu

Plànol de línies de Monistrol de Montserrat
Plànol de línies de Monistrol de Montserrat | DiBa
Redacció
06 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:10h
La Diputació de Barcelona ha lliurat als ajuntaments de Monistrol de Montserrat i Sant Mateu de Bages l'inventari d'ocupació del domini públic de les instal·lacions de transport d'energia en els seus termes municipals. Aquests treballs ofereixen als ajuntaments una major seguretat jurídica per tal de poder establir i cobrar una taxa per les afectacions provocades sobre terrenys municipals d'ús públic pel transport d'electricitat, gas, aigua i hidrocarburs.

D'acord amb l'estudi, s'han identificat les característiques i titulars de les de les línies de transport que transcorren pel domini públic local. Així, a Monistrol de Montserrat aquestes línies de transport energètic tenen una longitud total de 19,21 km, 17,63 Km dels quals corresponen a línies d'alta tensió i 1,54 Km a gasoductes i hidrocarburs. El major detall de l'inventari tècnic ha permès incrementar en un quilòmetre les línies que transcorren afectant terrenys de domini públic local al municipi.

A Sant Mateu de Bages, la longitud total de les línies de transport energètic que creuen el municipi és de 64,61 Km, dels quals 1,47 Km son línies que transcorren afectant terrenys de domini públic local. Del total de línies de transport energètic que creuen el municipi, 61,75 Km corresponen a línies elèctriques d'alta tensió i 2,86 Km a xarxes de gasoductes i hidrocarburs.

A partir d'aquestes dades, els dos ajuntaments compten amb unes eines que permeten quantificar les afectacions de les línies sobre els terrenys de domini públic amb les quals poder aprovar una ordenança fiscal corresponent. D'acord amb aquestes dades, l'estimació de la possible recaptació de la taxa és de 3.668,90 euros a l'any a Sant Mateu de Bages i de 2.093,41 euros l'any a Monistrol de Montserrat.