El BAXI Manresa trenca una ratxa de tretze derrotes a Bilbao (96-108)

Victòria coral dels bagencs davant el Bilbao Basket

Rafa Martínez fent una entrada durant el partit
Rafa Martínez fent una entrada durant el partit | A. Arrizabalaga
03 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:13h
La mona de Pasqua tindrà un bon regust al Nou Congost. El BAXI Manresa ha fet un partit molt sòlid que li ha permès guanyar per primer cop el Bilbao Basket en pista contrària. Només al tram final del tercer quart i el començament del darrer els bagencs han patit. La resta, ha estat una exhibició de l'equip dirigit per Pedro Martínez. Scott Eatherton i Seth Hinrichs han demostrat una vegada més l'encert del seu fitxatge. Yankuba Sima ha fet el seu rècord personal d'anotació. Frankie has dirigit el seu equip amb mà mestra. I Makay Mason, molt discret tota la tarda, ha aparegut en un moment complicat. Però una vegada més la victòria ha estat coral. No per repetitiu aquest argument deixa de ser vigent.

Frankie Ferrari, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Yankuba Sima han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. Per part local, Àlex Mumbrú ha triat Lude Hakanson, Quentin Serron, John Jenkins, Jaroslaw Zyskowski i Ondrej Balvin. El duel ha començat a cop de triple. Ferrari n'ha fet un pels bagencs. Jenkins i Hakanson han sumat pels bilbaïns (6-3, minut 2). Els dos equips han començat a intercanviar-se a cistelles. Ferrari el jugador més actiu. Si no aportava punts repartia assistències. El base ha participat en els primers catorze punts del BAXI Manresa. Sima era un altre dels destacats. El pivot gironí estava immaculat de cara a cistella. Vuit punts sense errada al primer quart (12-20, minut 6). El llançament de tres era un altre dels aliats del conjunt manresà. Però també ho ha estat pel Bilbao Basket. Liderats per Jenkins, els locals han aconseguit reduir distàncies. D'una màxima renda de deu punts el de Pedro Martínez han tancat el primer quart dominant de quatre (27-31).

Eulis Báez i Regimantas Miniotas han assumit el pes en atac dels seus respectius equips. El lituà ha estat cabdal per empatar el partit força estona després. I el dominicà ha convertit dos triples en moments mitjanament delicats. El BAXI Manresa sentia l'alè del seu rival al clatell. Els bagencs també tenien sort de les errades de Balvin des del tir lliure. El txec ha forçat tres personals gairebé consecutives amb un encert només del cinquanta per cent. En atac, Scott Eatherton ha aprofitat tres atacs per tornar a obrir un xic de forat (44-50, minut 18). El pivot no en tenia prou sumant de dos sinó que també s'ha atrevit des de més enllà dels 6,75 per igualar la màxima renda a favor dels manresans. Hinrichs ha tancat la primera part culminant una bona jugada col·lectiva per establir una nova màxima diferència (46-58).

El BAXI Manresa ha tornat dels vestidors amb gran velocitat. Hinrichs ha inaugurat la segona part sumant de tres en una clara mostra d'intencions. Sima ha tornat a sortir d'inici i ho ha agraït amb quatre punts més. Els de Pedro Martínez eren clarament superiors i tenien l'oportunitat de trencar el partit (53-69, minut 24). Els locals intentaven mantenir-se dins el partit amb l'anotació de Serron. Hinrichs i Eatherton volien just el contrari. Els dos jugadors interiors ficaven dins la cassoleta qualsevol pilota que els queia a les mans. Però també estaven encertats els jugadors biscaïns llançant des de la llarga distància. Els dinou punts de màxima renda han passat a deu. Pedro Martínez ha demanat temps mort per evitar que es repetissin situacions com les viscudes a Andorra al darrer desplaçament. Ha estat només un toc d'atenció. A manca dels darrers deu minuts, el domini del BAXI Manresa era clar (71-86).

Un parcial de 10-0 ha despertat vells fantasmes. No preocupava només el marcador sinó les sensacions que hi havia damunt la pista. Ferrari ha aparegut per anotar un triple que feia anular un temps mort a Pedro Martínez. Al següent atac, Makay Mason ha convertit els seus primers tres quan més falta li feien al seu equip (83-92, minut 34). Dues faltes en atac del Bilbao Basket també han aportat calma. En un obrir i tancar d'ulls el BAXI Manresa ha aconseguit un parcial de 2-10. En cap cas, era la sentència. Pedro Martínez demostrava confiança en tota la seva plantilla i ha mantingut a la pista Garcia i Sima. Els jugadors bagencs s'han mantingut serens davant les darreres envestides locals per sumar la tretzena victòria del curs.

Incidències: Arnau Padrós, Miguel Ángel Pérez Pérez i Alfonso Olivares han xiulat el partit. Cap jugador ha estat eliminat. El Bilbao Basket ha jugat amb una samarreta a ratlles blanques i vermelles en senyal de suport a l'Athletic Club que hores més tard ha jugat la final de copa del rei de futbol de la temporada passada.