L'ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color blau amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya "Light It Up Blue" i la solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l'espectre autista i les seves famílies

L'Ajuntament de Manresa es tornarà a il·luminar de blau per l'autisme
L'Ajuntament de Manresa es tornarà a il·luminar de blau per l'autisme | AjM
Redacció
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:37h
L'Ajuntament de Manresa se sumarà a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme i il·luminarà de color blau la façana de l'edifici consistorial aquest divendres, 2 d'abril, en horari de 20.15 a 22.30 h.

D'aquesta manera, el consistori dona suport a la campanya de sensibilització Light It Up Blue (Il·lumina't de blau), com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb trastorn autista i a les seves famílies, que a casa nostra està representada per l'entitat Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central. 

L'any 2019 (el passat 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia), més de 350 edificis i monuments emblemàtics de l'estat espanyol es van il·luminar de blau, entre els quals la Sagrada Família i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, que es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Els de l'autisme són dos: símptomes fonamentals i deficiències persistents en la comunicació i en interacció i reciprocitat social.

Aquest trastorn és més freqüent del que es pensa, ja que afecta 1 de cada 100 persones. Es pot estimar que a Catalunya, amb set milions i mig d'habitants, hi ha prop de 75.000 persones afectades, en major o menor grau. En el 50 % dels casos, hi ha una discapacitat intel·lectual associada, de grau divers. Afecta més als homes que a les dones, en una proporció de 4 a 1. La cura i dedicació que requereix la persona afectada de TEA és molt exigent per a la família. Els pares estan exposats a múltiples reptes, que tenen un impacte fort en el nucli familiar (emocional, econòmic i social) i necessiten, per tant, suport professional continuat.