Es crea l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central

Amb la finalitat de donar veu i visibilitat als professionals del sector de les arts visuals del territori central del país

Cinc de les fundadores de l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central
Cinc de les fundadores de l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central | AVCC
Redacció
31 de març del 2021
Actualitzat a les 11:17h
El passat 13 de març de 2021 es va constituir l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central amb la finalitat de donar veu i visibilitat als professionals del sector de les arts visuals del territori central del país.

Donada la realitat actual, que ja fa temps que el col·lectiu arrossega, com molts d'altres, plena de mancances en l'àmbit cultural, educatiu, jurídic i econòmic, un grup d'artistes de la Catalunya Central va decidir reunir-se per crear una entitat que els representés en diversos aspectes.

Després de diverses reunions i l'elaboració dels estatuts de l'entitat, finalment el passat 13 de març de 2021 es va crear l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central.

La finalitat de l'associació és la de defensar la consideració dels i les artistes visuals com a professionals i treballar per a la millora de les seves condicions laborals, socials i culturals. Promoure la utilitat social de la cultura, de l'art contemporani i de l'educació artística. Ser un interlocutor del col·lectiu artístic davant les administracions públiques i privades per garantir la seva representativitat en el sector artístic territorial i nacional. Vetllar per la consolidació de l'estatut professional de l'artista i per una professionalització justa.

Treballar amb altres xarxes i col·lectius artístics. Implementar espais públics d'exhibició i producció al territori, amb una dotació econòmica adient. També tenir cura perquè els espais dedicats a l'art contemporani, siguin dirigits i gestionats per professionals de recorregut i nivell, sempre sota els paràmetres de les bones pràctiques. I fomentar la creació de nous espais privats, així com ajudes als existents que generen un entorn professional per als i les artistes.

A part de tots els punts esmentats abans, les principals activitats que l'entitat durà a terme són les següents: donar serveis als associats/des, promoure exposicions dels associats/des i promoure accions col·lectives i individuals.

La Junta Directiva de l'entitat ha quedat constituïda per Roser Oduber Muntañola, com a presidenta; Lourdes Fisa i Marina Berdalet Andrés, com a vicepresidentes; Tamara Hernández Ledesma, com a secretària; Irene Vendrell Oduber, com a tresorera i Alèxia Lleonart Pujol, Rosa Solano, Eva Cardona i Marc Sellarés com a vocals.