Lennard Kämna s'emporta l'etapa de l'arribada de la Volta a Manresa

El pas dels ciclistes pel Bages ha despertat expectació sense formar-se massa aglomeracions

Pas del grup escapat de la Volta per Manresa
Pas del grup escapat de la Volta per Manresa | Pere Fontanals
26 de març del 2021
Actualitzat a les 18:00h
El ciclista alemany de l'equip Bora Hansgrohe, Lennard Kämna, s'ha endut en solitari l'etapa 5 de la Volta Ciclista a Catalunya entre la Pobla de Segur i Manresa, que ha passat dues vegades per la capital del Bages i ha enfilat fins a Montserrat. Kämna s'ha distanciat 40 segons sobre un grup d'una vintena d'escapats que, a l'hora, ha tret un minut llarg més al gruix de corredors.

Manresa ha viscut amb expectació el pas de la Volta pels seus carrers dos anys després del pas de la vuelta. En aquesta ocasió, però, els ciclistes feien una primera passada arribant des de Calaf per la carretera de Cardona, on hi havia un esprint especial, i les muralles en direcció al pont de Sant Francesc per seguir fins a Monistrol de Montserrat des d'on s'han enfilat al massís i han baixat per Can Maçana fins tornar a Manresa pel Xup i acabar l'etapa al Congost, on s'ha concentrat més públic.

Els independentistes han aprofitat les crides de les entitats sobiranistes per onejar les seves estelades i fer lluir les pancartes per a la llibertat dels presos i per reclamar un referèndum. El pas i l'arribada de l'etapa de la Volta per Manresa ha costat a l'Ajuntament de la ciutat 40.000 euros que han estat sufragats amb diversos patrocinadors.

La classificació general continua encapçalada per Adam Yates, que es troba a 45 segons de Richie Porte i a 49 de Geraint Thomas. El primer català a la general és Enric Mas, de Movistar Team, que es troba en la 19a posició a 3 minuts i 7 segons del líder.

- Classificacions de l'etapa i generals