immobles

Manresa reactiva el servei de mediació entre propietaris de negocis i de locals

La mesura pretén motivar acords que permetin la supervivència i la viabilitat dels negocis i, a la vegada, que els petits propietaris de locals puguin continuar cobrant part del lloguer

per Redacció, 26 de març de 2021 a les 13:10 |
Comerços del carrer Nou de Manresa | AjM
Davant de la persistència dels efectes econòmics de la Covid, l'Ajuntament de Manresa —amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats de la ciutat— ha reactivat el servei de mediació entre propietaris de negocis i propietaris de locals per a l'assoliment d'acords en el pagament del lloguer. La mesura pretén motivar acords entre les dues parts que, d'una banda, permetin la supervivència i la viabilitat dels negocis —que continuen patint restriccions— i, de l'altra, permetin també als petits propietaris de locals continuar cobrant part de les rendes.

Es tracta d'una mesura destinada als llogaters que tenen arrendat el local a petits tenidors, que són els que queden fora de les mesures que el Govern ha aprovat —que obliguen als grans tenidors (10 propietats o més) a realitzar rebaixes en el lloguer.


Durant el primer estat d'alarma, l'Ajuntament ja va animar a persones propietàries i comerciants a arribar a acords i es va activar també un servei de mediació. Actualment, davant la persistència dels efectes econòmics de la Covid, s'ha decidit reactivar el servei, que novament serà proveït per professionals del Col·legi d'Advocats de Manresa, altament qualificats per dur a terme aquesta tasca.

Les persones interessades (propietaris o comerciants) s'han d'adreçar al Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) per sol·licitar el servei. Caldrà proporcionar una informació mínima sobre el negoci, la seva situació actual, el lloguer i els intents previs que hi hagi hagut per arribar a un acord. Des del CEDEM s'oferirà informació concreta del servei de mediació i, en cas que s'accepti, es derivarà les persones interessades a la persona professional designada pel Col·legi.


l'Ajuntament assumirà la major part de despesa del servei, si bé, el servei tindrà un cost de 10 euros per al propietari del local i de 10 euros per al propietari del negoci, independentment del número de sessions i tràmits necessaris durant tota la mediació.

Per a més informació cal posar-se en contacte amb el CEDEM, enviant un correu a cedem@ajmanresa.cat indicant a l'assumpte "servei de mediació".

 

Participació