L'habitatge cooperatiu arriba a Sant Joan de Vilatorrada de la mà de Sostre Cívic

L'edifici del Bages s'ha rescatat d'una entitat bancària pel dret de tempteig

Edifici de Sant Joan de Vilatorrada adquirit per Sostre Cívic
Edifici de Sant Joan de Vilatorrada adquirit per Sostre Cívic | Sostre Cívic
Redacció
26 de març del 2021
Actualitzat a la 13:41h
El juliol de 2020, la cooperativa catalana d'habitatge cooperatiu, Sostre Cívic, va comprar un edifici a Sant Joan de Vilatorrada, al carrer Sant Valentí, 16. Aquest és el tercer edifici adquirit pel procés de tempteig que fa aquesta cooperativa, després de Palafrugell i Martorell. L'immoble era propietat d'una entitat bancària i es va rescatar del mercat especulatiu amb la compra via dret de tempteig.

Recuperar el patrimoni en desús i garantir el dret a l'habitatge

L'edifici de cinc habitatges consta de planta baixa i dues plantes construït l'any 2015, que no ha estat mai habitat. Situat a 350m (4 minuts caminant) de l'estació d'autobusos i a 10 minuts caminant de l'Ajuntament i la Plaça Nova. L'edifici compta amb ascensor per accés als habitatges. Està dissenyat amb habitatges de diferents mides i habitacions, entre 36 i 80m2. Tots els habitatges són habitatges de protecció oficial, per tant, les usuàries que hi accedeixin hauran de complir els requisits de protecció oficial. A més, disposa d'un traster i un garatge de sis places en planta soterrani. Ambdós no s'han adquirit encara i serà decisió de les usuàries finals dels habitatges optar a la seva compra o no. 

Dret de tempteig

L'edifici ha estat adquirit per Sostre Cívic mitjançant el dret de tempteig vigent des de l'aprovació del Decret Llei 1/2015 de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d'execució hipotecària. Amb l'aprovació d'aquest decret es dóna preferència a la Generalitat, ajuntaments i promotors socials per la compra d'aquests habitatges. A més, l'adquisició s'ha efectuat gràcies a un préstec de l'Institut Català de Finances que compta amb una bonificació per part de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i amb unes condicions preferents, condicionat a uns requisits de renda per part de les persones que hi accedeixen més baixes que l'HPO general. 

Tant per explicar les condicions i requisits per entrar a viure a aquest nou projecte d'habitatge cooperatiu, com per conèixer el calendari d'inscripcions, Sostre Cívic convoca una sessió informativa online dirigida a la gent interessada el proper dimarts 6 d'abril a les 18h. La xerrada serà online i via inscripció a través de la web de Sostre Cívic.

Al dia següent, el dimecres 7 d'abril a partir de les 10h, es convocarà una visita a l'immoble per totes les persones interessades en el projecte. Igual que la xerrada, caldrà inscriure's a través de la web per concertar la visita.