Habitatge cooperatiu

L'habitatge cooperatiu arriba a Sant Joan de Vilatorrada de la mà de Sostre Cívic

L'edifici del Bages s'ha rescatat d'una entitat bancària pel dret de tempteig

per Redacció, 26 de març de 2021 a les 13:35 |
Edifici de Sant Joan de Vilatorrada adquirit per Sostre Cívic | Sostre Cívic
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El juliol de 2020, la cooperativa catalana d'habitatge cooperatiu, Sostre Cívic, va comprar un edifici a Sant Joan de Vilatorrada, al carrer Sant Valentí, 16. Aquest és el tercer edifici adquirit pel procés de tempteig que fa aquesta cooperativa, després de Palafrugell i Martorell. L'immoble era propietat d'una entitat bancària i es va rescatar del mercat especulatiu amb la compra via dret de tempteig.

Recuperar el patrimoni en desús i garantir el dret a l'habitatge

L'edifici de cinc habitatges consta de planta baixa i dues plantes construït l'any 2015, que no ha estat mai habitat. Situat a 350m (4 minuts caminant) de l'estació d'autobusos i a 10 minuts caminant de l'Ajuntament i la Plaça Nova. L'edifici compta amb ascensor per accés als habitatges. Està dissenyat amb habitatges de diferents mides i habitacions, entre 36 i 80m2. Tots els habitatges són habitatges de protecció oficial, per tant, les usuàries que hi accedeixin hauran de complir els requisits de protecció oficial. A més, disposa d'un traster i un garatge de sis places en planta soterrani. Ambdós no s'han adquirit encara i serà decisió de les usuàries finals dels habitatges optar a la seva compra o no. 

Dret de tempteig

L'edifici ha estat adquirit per Sostre Cívic mitjançant el dret de tempteig vigent des de l'aprovació del Decret Llei 1/2015 de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d'execució hipotecària. Amb l'aprovació d'aquest decret es dóna preferència a la Generalitat, ajuntaments i promotors socials per la compra d'aquests habitatges. A més, l'adquisició s'ha efectuat gràcies a un préstec de l'Institut Català de Finances que compta amb una bonificació per part de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i amb unes condicions preferents, condicionat a uns requisits de renda per part de les persones que hi accedeixen més baixes que l'HPO general. 

Tant per explicar les condicions i requisits per entrar a viure a aquest nou projecte d'habitatge cooperatiu, com per conèixer el calendari d'inscripcions, Sostre Cívic convoca una sessió informativa online dirigida a la gent interessada el proper dimarts 6 d'abril a les 18h. La xerrada serà online i via inscripció a través de la web de Sostre Cívic.

Al dia següent, el dimecres 7 d'abril a partir de les 10h, es convocarà una visita a l'immoble per totes les persones interessades en el projecte. Igual que la xerrada, caldrà inscriure's a través de la web per concertar la visita.

 

Participació