Territori

El Bages ha rebut dinou projectes de parcs solars, eòlics i fotovoltaics els darrers mesos

El Consell Comarcal del Bages reclama un planejament territorial per planificar els parcs d'energies renovables de manera endreçada

per Redacció , 25 de març de 2021 a les 15:33 |
Els molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat, al límit entre Tarragona i Lleida, en una imatge d'arxiu | ACN
El Consell Comarcal del Bages reclama un planejament territorial per planificar els parcs d'energies renovables a Catalunya de manera endreçada. La redacció del nou Pla Territorial d'Energies Renovables de Catalunya esdevindrà una eina que permetrà fer un planejament exhaustiu del territori per avaluar la idoneïtat dels projectes de parcs d'energies renovables que s'estan presentant al Bages.

L'Agència Comarcal de l'Energia del Bages ha comptabilitzat setze projectes de parcs solars fotovoltaics i tres de parcs eòlics al territori els darrers mesos amb una ocupació molt important de sòl de valor agrícola i natural. Davant aquesta realitat, el Consell Comarcal del Bages considera que "la instal·lació d'aquestes infraestructures s'ha de fet de manera endreçada i tenint en compte la realitat del territori" per evitar que "els Ajuntaments se sentin ignorats". 


Oposició a la línia elèctrica

El Consell Comarcal del Bages ha expressat darrerament l'oposició a la línia elèctrica que donaria servei als dos parcs eòlics planificats a Rajadell, Aguilar de Segarra i Castellfollit del Boix. L'Agència Comarcal de l'Energia del Bages ha elaborat un informe contrari a aquesta infraestructura que travessaria la comarca en un tram de 26 quilòmetres. El Consell Comarcal valora positivament que la Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat de Catalunya s'hagi oposat a aquests projectes.  

 

Participació