Primera fase de la vacunació completa al Centre Penitenciari Lledoners

Els interns de Lledoners ja han rebut la primera dosi de la vacunació contra la Covid-19

Vacunació d'un intern del Centre Penitenciari Lledoners
Vacunació d'un intern del Centre Penitenciari Lledoners | ICS
Redacció
25 de març del 2021
Actualitzat a les 15:05h
La primera fase de la vacunació al Centre Penitenciari Lledoners ja està enllestida. Els interns i els treballadors de la presó (funcionaris, personal de seguretat, professors, personal de neteja...) han rebut ja la primera dosi de la vacuna AstraZeneca contra la Covid-19, a excepció dels interns que tenen entre 56 i 80 anys. Els majors de 80 anys, dos pacients, es van vacunar amb Pfizer i, per aprofitar el vial, es van vacunar quatre pacients més d'entre 76 i 80 anys. 

"La vacunació s'ha fet efectiva per mòduls, en funció de com han anat arribant les vacunes al centre, però en una setmana s'havia vacunat el 76% dels pacients", explica el Carles Touzón, metge i director de l'Equip d'Atenció Primària Penitenciària de Sant Joan de Vilatorrada. 

En una primera fase es van vacunar els dos pacients que estan per sobre dels 80 anys, a continuació els que estan per sota dels 55 i, ara, falta poder actuar amb els qui es troben entre els 55 i els 80 anys. Així i tot, “el total de vacunats suposa el 76%, una xifra que col·loca el Centre Penitenciari Lledoners com un dels primers centres amb un percentatge més alt de vacunació”, destaca Touzón. 

Fins ara, la primera dosi de la vacuna no ha generat cap efecte secundari greu més enllà de febre, cefalea i artromiàlgies. El Centre Penitenciari Lledoners és un dels centres amb les millors dades de Catalunya pel que fa als contagis per Covid-19, ja que des que va començar la pandèmia només ha tingut 9 pacients diagnosticats, i només un d'ells va ser simptomàtic.

El Centre Penitenciari Lledoners compta amb un Equip d'Atenció Primària Penitenciària, que forma part de la xarxa d'atenció primària de l'ICS a la Catalunya Central. L'EAPP presta servei a tota la població reclusa del Centre.