Seguretat

Sant Fruitós instal·la noves càmeres lectores de matrícules a les entrades dels polígons

Als polígons Riu D'Or, Casa Nova, Sant Isidre i la Bòbila

per Redacció, 25 de març de 2021 a les 08:31 |
Una de les noves càmeres instal·lades | AjSFB
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des d'aquest mes de març, tots els vehicles que entrin o surtin dels polígons industrials de Riu d'Or – Casa Nova, Sant Isidre i La Bòbila de Sant Fruitós de Bages, seran detectats a través de càmeres lectores de matrícules i d'imatges d'entorn.

L'Ajuntament de Sant Fruitós ha instal·lat nou dispositius ubicats en les principals vies d'accés d'aquestes zones industrials i comercials per tal d'oferir més seguretat a les empreses.


Aquests aparells permeten la captació de les matrícules dels vehicles que passen per determinats punts estratègics i també enregistren imatges que poden donar més informació als cossos policials, com per exemple el color, tipologia i la marca del vehicle. La informació que s'obté se centralitza, en temps real i permet que aquest cos pugui prendre decisions de forma ràpida i efectiva. Tota la informació generada s'emmagatzema per posteriorment poder ser consultada en casos que han de ser investigats.

El municipi ja compta amb dues càmeres a Les Brucardes, tres a Pineda de Bages i dues als accessos al nucli urbà, que ja han permès als cossos policials realitzar accions de prevenció i detenció de vehicles sospitosos.


Els treballs d'instal·lació d'aquestes càmeres es van iniciar el passat mes de febrer i s'han executat en sis setmanes. D'altra banda, i fruit del procés de licitació dels citats treballs, també s'ha obtingut el manteniment de les instal·lacions durant un període de 2 anys del conjunt dels setze dispositius que hi ha al municipi, així com la renovació del software de gestió i d'emmagatzematge de les dades al núvol. Les obres s'han cofinançat en el marc de la 2a edició del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació De Barcelona.

L'acta de recepció d'aquests dispositius s'ha realitzat aquest dimecres 24 de març.

 

Participació