El renovat Espai Manresa 1522 s'inaugurarà amb el cicle Quinze Vint-i-dos

Els diàlegs artístics d'enguany es podran veure els dissabtes 10 i 17 d'abril

Santi Serratosa portarà la percussió al Quinze Vint-i-dos
Santi Serratosa portarà la percussió al Quinze Vint-i-dos | MEES
Redacció
25 de març del 2021
Actualitzat a les 16:56h
Després que la tercera edició s'hagués de celebrar a la Sala Gòtica de Sant Andreu i al mes de desembre, a conseqüència de les obres de millora de l'Espai Manresa 1522 i per l'ajornament provocat per la pandèmia, el cicle Quinze Vint-i dos torna en el seu format habitual i programa per a la seva quarta edició dos diàlegs artístics improvisats, en què la música i el moviment prendran tot el protagonisme.

El cicle de petit format Quinze Vint-i-dos aprofundeix en una lectura renovada dels conceptes ignasians i, també, dels valors que acompanyen Manresa 2022, a través de la música i les arts escèniques, oferint diàlegs creatius entre artistes de diferents disciplines que ocorren per primer cop i davant del públic a l'Espai Manresa 1522, la renovada galeria del claustre de l'antic convent dels Predicadors, un els espais més freqüentats per Sant Ignasi en la seva estada a Manresa. La singularitat del cicle rau en el fet que no hi ha assaig previ entre els artistes, que interaccionen a l'instant i creen un espectacle únic i efímer al mateix temps que el públic l'està veient.

Seguint aquesta premissa, el dissabte 10 d'abril a les 20 h, començarà la quarta edició del cicle amb l'espectacle Presències, un diàleg creatiu entre la percussió d'instruments i corporal (body percussion) del bateria Santi Serratosa i la dansa urbana i la dansa clàssica, a càrrec de les ballarines Júlia i Laura Isanta. El cicle finalitzarà el següent dissabte 17 d'abril, també a les 20 h, amb Entre ficcions i evolucions, que combinarà la música, a través de la veu i la guitarra de la cantautora Anaïs Vila, i el teatre físic i corporal que incorporen els actors Pino Steiner i Xavier Palomino, membres de la reconeguda companyia barcelonina Moveo.

Les entrades ja es poden comprar en línia als webs manresa2022.cat i manresaturisme.cat i, també, a l'Oficina de Turisme de Manresa en el seu horari habitual. El preu de les entrades per cada espectacle és de 7 euros i, a més, es pot adquirir l'abonament per als dos espectacles per un preu de 12 euros. S'aconsella la reserva prèvia per l'aforament limitat de l'espai.

L'aforament del renovat Espai Manresa 1522 serà reduït al 50%, tal com estableix el Procicat en actes culturals amb públic en museus, galeries d'art, sales d'exposicions, arxius i biblioteques, i l'organització vetllarà perquè es compleixin les distàncies de seguretat i les mesures sanitàries pertinents.

Quinze Vint-i-dos és una iniciativa de dinamització artística i cultural de la ciutat engegada el 2018 i impulsada per l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i la Fundació Turisme i Fires de Manresa.

El programa

Dissabte 10 d'abril - 20.00h

Presències amb Santi Serratosa, Júlia Isanta i Laura Isanta
Percussió + dansa urbana + dansa clàssica
La presència, la consciència d'un mateix, la disponibilitat al canvi a través de l'intercanvi entre la música i el moviment.

Dissabte 17 d'abril - 20.00h

Entre friccions i evolucions amb Anaïs Vila, Pino Steiner i Xavier Palomino
Cançó d'autor + teatre físic
El diàleg, la resolució de conflicte, la transformació, l'evolució a través de l'intercanvi entre la música i el moviment.