L'ANC, el Consell per la República i Òmnium convoquen la ciutadania del Bages a rebre la Volta

Per visualitzar l'objectiu com a poble de ser República Catalana

Redacció
24 de març del 2021
Actualitzat a les 10:34h
Aquests dies se celebra l'edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, una efemèride especialment important, que aplega l'elit del ciclisme mundial i es retransmet per televisió a Catalunya i a Espanya, entre altres llocs, amb una difusió important. És una ocasió que des de l'ANC, el Consell per la República i Òmnium volem aprofitar per visualitzar l'objectiu com a poble de ser República Catalana. Per això, convoquem la ciutadania a situar-se al llarg del recorregut amb estelades, pancartes, banderoles i llaços grocs per rebre la cursa.

La cinquena etapa (divendres, 26 de març) fa un llarg recorregut des de la Pobla de Segur fins a Calaf, Manresa i Montserrat, amb tornada i final d'etapa a la capital del Bages. Els corredors entraran a Manresa per la carretera de Cardona en direcció cap a la cruïlla amb la Muralla de Sant Domènec, i des d'allà trencaran cap a la Muralla de Sant Francesc i el pont de Sant Francesc, per anar cap a Montserrat per Monistrol de Montserrat. La baixada de Montserrat la faran per la carretera de Can Maçana, des d'on entraran a Manresa pel pont de Sant Francesc cap al passeig del Riu i fins al Congost, on hi haurà el final d'etapa.

Els punts de concentració, amb les mesures sanitàries pertinents, seran a la carretera de Cardona/Muralla Sant Domènec de Manresa (15 h), al camp de futbol de Monistrol de Montserrat i també a Santa Cecília (15 h), i a la plaça del Mil·lenari de Manresa (16 h).