Quim Torra presentarà el 9 d'abril a Manresa «Les hores greus» el primer volum del seu Dietari de Canonges

Ho farà a l'Espai Plana de l'Om i les entrades es poden reservar a partir d'aquest dimarts

Quim Torra, en un acte de presentació del seu llibre
Quim Torra, en un acte de presentació del seu llibre | David Rueda
Redacció
23 de març del 2021
Actualitzat a les 20:52h
El divendres 9 d’abril a 2/4 de 8 del vespre, a l’Espai Plana de l’Om de Manresa, el president Quim Torra conversarà amb la periodista Anna Vilajosana, presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, per presentar Les hores greus (Símbol Editors), el primer volum del Dietari de Canonges, que comprèn el període del 15 de març al 30 d’abril de 2020. Un diari íntim, reflexiu i colpidor. A partir d'aquest dimarts a les 8 del vespre s'obrirà la reserva d'entrades a www.kursaal.cat.

L’acte serà retransmès en directe pel canal de YouTube d’Òmnium Bages.

Des del 15 de març ja és a la venda el llibre Les hores greus. Dietari de Canonges, el darrer llibre de Quim Torra i Pla, 131è president de la Generalitat de Catalunya.

"Quan el dia 15 de març vaig començar el meu confinament a la Casa dels Canonges, no era capaç d’imaginar la tragèdia que la pandèmia de la Covid suposaria per al nostre país. Fins que no em van inhabilitar, més de sis mesos i mig després, vaig dedicar totes les forces de què disposava”. Així comença el pròleg del llibre en què narra, dia a dia, hora a hora, el període de lluita contra la pandèmia que Quim Torra va viure, en bona part, sol, malalt i confinat a la Casa dels Canonges.

Amb una prosa directa i sense matisos, aquest llibre és una explosió de sentiments –les pors, les esperances, les angoixes, les decepcions, la frustració, la ràbia--, però també és la crònica de la determinació d’un home per lluitar per la salut i el benestar dels seus conciutadans, i contra la burocràcia dels partidismes, el desànim i la pandèmia.

Un llibre que no deixarà ningú indiferent: per la sinceritat amb què està escrit i per la resiliència que traspua en totes i cadascuna de les pàgines. Un testimoni imprescindible.