El Bach Collegium Barcelona oferirà un recorregut de la Quaresma al Diumenge de Rams de Montserrat

Dirigit per Pau Jorquera, s'interpretaran les cantates BWV 106 i BWV 182 i l'ària per a soprano de la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach

Basílica de Montserrat
Basílica de Montserrat | Pol Solà
Redacció
23 de març del 2021
Actualitzat a les 17:01h
Diumenge de Rams, 28 de març, a les 21h, tindrà lloc el tradicional Concert de Setmana Santa a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, que enguany estarà protagonitzat pel Bach Collegium Barcelona, dirigit per Pau Jorquera, que interpretarà les cantates BWV 106 i BWV 182 i l'ària per a soprano Ich folge dir gleichfalls de la Passió segons Sant Joan de Johann Sebastian Bach.

Aquest concert es podrà seguir en directe (21h) a través de Montserrat Ràdio i TV i per les ràdios de la Xarxa de Comunicació Local; i a partir de les 22h serà emès a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

El concert, titulat Després vine i segueix-me, pretén ser una metàfora musical, a través de tres obres del compositor alemany, del recorregut de la Quaresma fins al Diumenge de Rams. D'aquesta manera, la Cantata BWV 106 Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit obrirà el concert com a invitació al descans en la voluntat de Déu; a continuació, l'ària per a soprano de la Passió segons sant Joan esdevindrà l'expressió del desig genuí i quasi ingenu per fer el camí que Jesús ens proposa. I, finalment, la Cantata BWV 182, pròpia d'aquest Diumenge de Rams, tancarà el concert fent referència al fet que Crist s'ha desvelat per nosaltres amb la seva Resurrecció.

El Bach Collegium Barcelona comptarà amb la participació de diversos solistes integrats en la plantilla del Cor, la soprano Maria Pujades, les altos Mariona Llobera i Yolanda Romero, els tenors Oriol Guimerà i Matthew Thomson i els baixos Vincent de Sommer i Néstor Pindado, molts d'ells guanyadors de les darreres edicions de la Salvat Beca Bach una iniciativa liderada i patrocinada per la Fundació Salvat, que té la voluntat de potenciar la formació i la promoció dels joves cantants solistes al voltant de la música vocal de J. S. Bach. L'Orquestra del Bach Collegium Barcelona que acompanya aquesta producció, liderada per la violinista Adriana Alcaide, comptarà amb la participació d'alguns dels millors especialistes en interpretació històrica del nostre país, com ara Xavier Puertas (contrabaix), Emmanuel Balssa i Anna Casademunt (viola de gamba), Eva del Campo (clavicèmbal), Guillermo Turina (violoncel) o Joan Izquierdo (flauta de bec).

Bach Collegium Barcelona

Fundat l'any 2018 i dirigit per Pau Jorquera, el Bach Collegium Barcelona (BCB) és una iniciativa professional que compta amb un cor i una orquestra especialitzats en la interpretació de la música antiga. L'objectiu fonamental de BCB és la difusió de la música de J. S. Bach a través de concerts que incloguin elements de proximitat entre la mateixa música i el públic. El juliol de 2018 va gravar el seu primer disc per a cor a cappella Bach ist meine Freude!, amb motets de la família Bach, com a resultat i resum del treball realitzat els darrers anys.