Cardona crea l'arbre dels records al cementiri municipal

L'acte d'inauguració va tenir lloc diumenge al cementiri municipal de Cardona

Arbre dels records al cementiri de Cardona
Arbre dels records al cementiri de Cardona | AjCdn
Redacció
22 de març del 2021
Actualitzat a les 17:16h
Cardona compta amb un nou espai destinat a recordar els nadons de mort gestacional o perinatal, l'arbre dels records. Diumenge al migdia, amb la col·laboració de l'Associació Little Stars, l'Ajuntament va inaugurar aquest espai "en record als nadons que mai van arribar a veure la llum o que van perdre la vida pocs dies després".

L'acte va comptar amb la presència de Jordi Amblàs, cofundador de l'Associació Little Stars,  Rosa Gil, llevadora d'Althaia i Mª Elena Xixons, infermera d'Althaia. Per part del consistori, hi van ser presents l'alcalde, Ferran Estruch, i les regidores Roser Montoriol, Anna Maria Sala i Lluïsa Aliste. L'esdeveniment es va cloure amb l'actuació de l'Escola Municipal de Música Musicant i el llançament de diversos globus bancs en memòria dels nadons que van morir durant la gestació o poc després de néixer.  

Entre el públic que hi va assistir, en destaquen algunes famílies i testimonis que ho han viscut en primera persona i que afirmaven sentir-se "agraïts" per disposar d'un espai on poder-hi fer el dol, en un tema que encara avui és generalment un tabú. "Un espai simbòlic perquè les famílies en puguin fer un ús personal i se sentin acompanyades", va remarcar la regidora de Salut i Benestar, Lluïsa Aliste.
Arxivat a