Poesia

Continuen les accions poètiques a Manresa per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2021

Amb exposicions, taules rodones i recitals

per Redacció , 22 de març de 2021 a les 14:14 |
Fins al 31 de març continuen les accions poètiques a Manresa per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2021.

A la Biblioteca del Casino (Passeig Pere III, 29), de dilluns, de 16 a 20 h, de dimarts a divendres de 10 a 20 h i dissabtes d'11 a 19 h es pot visitar l'exposició Poesia manresana avui, dedicada als poetes i poetesses locals actuals i mostres de les seves obres publicades. 


A Ca la Figa (C/ Sant Miquel, 35, de 17 a 20.30 h) fins al 27 de març es pot visitar una Exposició de poemes i haikus, creacions poètiques acompanyades d'imatges visuals inspiradores i realitzades per les participants a l'Espai Creatiu d'Escriptura de l'Ajuntament de Manresa. S'exhibiran penjades d'estenedors a manera dels plecs de cordill. L'activitat és oberta a les persones que vulguin exposar les seves poesies o haikus.

Accions poètiques a les xarxes (Facebook i Instagram de la regidoria de Cultura, i Facebook i Instagram de Ca la Figa), del 21 al 28 de març. Lectures de poemes i combinació d'imatges i paraules poètiques escrites per part de les persones participants en l'Espai Creatiu d'Escriptura de l'Ajuntament de Manresa. I poemes de dones de reconeguda trajectòria literària. La participació s'obre a totes les persones que vulguin participar-hi.


L'Espai Òmnium (C/Sobrerroca, 38), acollirà dos actes. Dimecres 24 de març, a les 19 h. acollirà Estima el teu temps, conversa a l'entorn de la figura i l'obra del poeta Joan Margarit amb l'escriptor i editor Josep Lluch i la participació de Xavier Serrano, que en llegirà alguns poemes. Cal inscripció prèvia a: bages@omnium.cat. I el dijous 25 de març, a les 18 h. Lectura de poemes de les alumnes de l'Espai Creatiu d'Escriptura de l'Ajuntament de Manresa, realitzats entre gener i març de 2021. Cal inscripció prèvia a: hola@calafiga.cat o al 695392980

El recital poètic del passat 16 de març a la Biblioteca Ateneu Les Bases, Matins. Poemes entre la sang i l'exili, amb àrab a càrrec de Mohamad Bitari, poeta palestí-sirià exiliat polític a Catalunya, recitats en català per la poetessa Sònia Moya i música de Vignesh Melwani es pot recuperar al Youtube de Manresa Cultura. El recital també inclou dues lectures poètiques en àrab i català per part de l'alumnat del CNLMontserrat.

Els actes amb motiu del Dia Mundial de la Poesia a Manresa, impulsat arreu de Catalunya per la Institució de les Lletres Catalanes, estan organitzats per les Biblioteques de Manresa, Òmnium Bages- Moianès, Ca la Figa, l'Ajuntament de Manresa, el CNL Montserrat amb la col·laboració del PEN Català.

 

Participació