Què significa l'aigua per a tu?

Aigües de Manresa es fixa en l'entorn per conscienciar de la importància de l'aigua en el seu Dia Mundial

VÍDEOS Campanya d'Aigües de Manresa pel Dia Mundial de l'Aigua
VÍDEOS Campanya d'Aigües de Manresa pel Dia Mundial de l'Aigua | AdM
NacióDigital
21 de març del 2021
Actualitzat el 22 de març del 2022 a les 9:30h
Què significa l'aigua per a tu? Per a Aigües Manresa el valor de l'aigua és molt important. L'aigua és essencial per a la supervivència i la productivitat de tots els elements vius.  I saps que un dels objectius per al desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides és poder garantir la disponibilitat, la gestió sostenible de l'aigua i el sanejament per a tothom?

L'amenaça creixent de l'estrès hídric, és a dir, d'una demanda d'aigua que supera la quantitat disponible a diferents parts del món, pot tenir conseqüències negatives importants i afectar al desenvolupament econòmic, a la seguretat alimentària, a la salut, als ecosistemes, a la producció d'energia o a l'eradicació de la pobresa, entre d'altres.

Avui, 22 de març, se celebra el Dia Mundial de l'Aigua. Una nova oportunitat per conscienciar a la població de la crisi mundial de l'aigua. Has parat mai a pensar quina importància té l'aigua en el teu dia a dia? 


Aigües Manresa ha mirat al seu entorn més proper per fer-te adonar que l'aigua té un valor enorme per a les nostres llars, l'alimentació, l'oci, la salut, ... i en definitiva per a la integritat del nostre entorn natural. Alba Casasayas, de la finca agrícola de les Arnaules de Viladordis, destaca la importància de l'aigua per als conreus, que a banda de donar llocs de feina i abasteixen d'aliments a la població. 


A més a més, l'activitat humana i industrial fa que l'aigua cada vegada sigui més escassa. Per això, Anna Lupón, cap de planta de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Manresa, destaca la importància de les estacions de depuració d'aigües residuals “per retornar l'aigua al medi en les millors condicions possibles". 


Per altra banda, per garantir un bon abastiment d'aigua a les nostres llars, cal la rehabilitació i la renovació de les infraestructures que formen part de la xarxa d'aigua potable. Atilà Brime, cap d'explotació de la Xarxa d'Aigües Manresa, explica una de les actuacions per garantir la qualitat de l'aigua que rebem a casa. 


Sabies que l'aigua és el component majoritari del nostre organisme? "És vital tenir aigua pel funcionament del nostre metabolisme", assegura la Doctora Isabel Comerma, del servei de nefrologia d'Althaia. I tu, ja beus sense esperar a tenir set?


Ah! I t'has plantejat mai que l'aigua també et permet passar-t'ho bé? Els romans ja utilitzaven les termes com a espai de relacions socials. Una activitat que s'ha mantingut fins als nostres dies. Els llacs, els rius o les platges són escenaris lúdics, així com les piscines, que també ens permeten fer un esport saludable tal i com recorda el Jordi Vidal, coordinador del Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa. I ara, ja saps què significa l'aigua per a tu?