gent gran

El Consell de les Persones Grans del Bages denuncia l'empitjorament del servei ofert per la banca

En la darrera assemblea celebrada de manera telemàtica s'ha aprovat una carta en què es reclama que els bancs facilitin una atenció personalitzada

per Redacció, 17 de març de 2021 a les 12:42 |
Trobada telemàtica de l'assemblea comarcal de persones grans | CCBages
El Consell de les Persones Grans del Bages denuncia l’empitjorament del servei ofert per les entitats bancàries al territori, una situació agreujada durant els darrers anys. En el marc de la darrera Assemblea del Consell de les Persones Grans, celebrada aquest mes de març de manera telemàtica, s’ha aprovat una carta en què es posa de manifest la deshumanització de l’atenció a aquest col·lectiu i es reclama que les entitats bancàries facilitin una atenció personalitzada.

Peticions concretes

La carta Denúncia i peticions de millora del servei bancari demana que l’atenció personalitzada a les persones grans que ho necessitin es mantingui durant tot l’horari en què les oficines obren i que es regularitzi una normativa més justa i solidària i que es doni servei als veïns i veïnes dels municipis que s’han quedat sense sucursal bancària. La consellera de l’àrea d’Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà, recorda que “la majoria de persones grans no tenen les habilitats i els recursos per fer les transaccions de forma autònoma al caixer automàtic o bé a través d’internet".

Sardà afegeix que aquesta denúncia s’emmarca en la campanya Tracta’m Bé, que contribueix a la sensibilització i foment del bon tracte. La presidenta del Consell Comarcal del Bages i presidenta del Consell de les Persones Grans del Bages, Estefania Torrente, apunta que “la carta té un objectiu clar: revertir el deteriorament dels serveis que ofereixen les entitats bancàries i oferir una millor atenció a la ciutadania i, sobretot, a les persones grans".

La carta s'adreça a les direccions generals dels bancs, al Banc d’Espanya i a l’Associació Espanyola de Banca i a les administracions públiques, entre les quals la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Govern espanyol, els grups parlamentaris i el Congrés dels Diputats. L’escrit també es farà arribar al Síndic de Greuges i el Defensor del Pueblo. En paral·lel, ha començat una campanya per recollir el màxim nombre d’adhesions possibles i és previst que s’aprovi també en el marc del ple del Consell Comarcal del Bages.

L’assemblea

L’assemblea telemàtica, que va comptar amb una trentena de persones grans del Bages de diferents àmbits i representants d’entitats, professionals de l’àmbit social, sanitari, de seguretat i representants polítics del territori va recuperar l’activitat després d’un any aturada per la situació de pandèmia. En el marc de la trobada, es van posar en comú diferents materials de difusió i sensibilització amb què s’està treballant. L’assemblea va comptar amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i la consellera de l’àrea d’Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà.  

 

Participació