El servei gratuït de diagnosi energètica de Sant Fruitós assessora dotze centres de treball

Aquest nou servei té com a objectiu reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar la reducció d'emissions

Redacció
17 de març del 2021
Actualitzat a les 12:25h
Un total de dotze centres de treball de sis empreses de Sant Fruitós de Bages, han pres part en el projecte gratuït d'assessorament en gestió energètica i de residus que el consistori va posar en marxa el passat mes d'octubre.

Aquest nou servei té com a objectiu reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions. Les empreses que hi ha pres part han rebut l'assessorament d'un expert que ha realitzat una diagnosi de les tarifes, la potència energètica contractada, les corbes de consum elèctric i els consums fantasma, i a partir d'aquesta anàlisi ha fet propostes de millora.

Gràcies al projecte les empreses participants tenen accés a un software de gestió energètica on s'han incorporat les dades dels consums dels darrers dos anys des d'on es poden elaborar múltiples anàlisis.

A banda de l'objectiu d'assessorament energètic, la iniciativa també vol fomentar la transició energètica de les empreses del municipi. En aquest sentit, durant els assessoraments s'ha estudiat la viabilitat d'instal·lació d'energies renovables, tan solar com de biomassa, i de forma individual o col·lectiva. De fet, s'està estudiant la possibilitat de crear una comunitat de consum compartit entre tres empreses, de forma que les naus sense cobertes, però amb grans necessitats energètiques també podrien utilitzar energies renovables produïdes per les naus veïnes.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Bages Indústria Circular en què participa l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i que obté el cofinançament de la Diputació de Barcelona.