La Fiscalia reclama l'ingrés a presó dels violadors múltiples d'una menor a Manresa el 2016

El ministeri argumenta que hi ha risc de fuga i el gruix de la pena que oscil·la entre els 10 i 12 anys

L'exterior de la fàbrica abandonada a Manresa on es va produir la violació de la menor
L'exterior de la fàbrica abandonada a Manresa on es va produir la violació de la menor | ACN
Redacció
16 de març del 2021
Actualitzat a les 19:56h
La Fiscalia ha reclamat aquest dimarts a l'Audiència Provincial de Barcelona que ordeni l'ingrés penitenciari dels tres acusats de la violació múltiple d'una menor de 14 anys l'any 2016 a Manresa que encara es troben en territori espanyol, segons ha avançat el Periódico i ha confirmat NacióManresa amb l'escrit del ministeri fiscal.

En una polèmica sentència, l'Audiència de Barcelona va condemnar els cinc acusats a penes que oscil·len entre 10 i 12 anys de presó després d'interpretar com a abús sexual i no com a agressió la violació per torns de la jove sota el pretext que la víctima no s'hi va negar expressament ja que es trobava sota els efectes de l'alcohol.

La Fiscalia sol·licita l'ingrés immediat a presó pel risc de fuga que interpreta que hi ha sobre els culpables del delicte, ja que dos membres del grup van fugir de l'Estat el desembre de 2019 i tenen una ordre de cerca i captura internacional.

L'escrit d'acusació també incideix en l'important gruix de la pena que va ser confirmada el passat més de febrer pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que la sentència encara no és ferma perquè els acusats han recorregut al Tribunal Suprem.

Els fets van passar el 26 d'octubre de 2016 en una festa celebrada en un edifici abandonat entre la zona universitària i el Poal de Manresa. Un dels acusats va endur-se la noia a una habitació, la va violar i va convidar als altres a fer el mateix que ell.

El judici a l'Audiència Provincial i la posterior sentència va provocar la indignació dels col·lectius feministes que es van manifestar a Manresa i a altres ciutats del país i fins i tot de l'Estat. Inicialment la Fiscalia els va acusar d'un delicte d'abús sexual amb penetració i posteriorment va canviar la seva imputació a agressió sexual degut a la intimidació que van exercir els acusats. El tribunal no va acceptar aquest argument i només els va condemnar per abusos.

En els posteriors recursos al TSJC, la pena no va variar i el tribunal només va augmentar la indemnització de 12.000 a 60.000 euros.

La Fiscalia i l'acusació no recorren davant el Tribunal Suprem

La Fiscalia ha decidit no recórrer davant el Tribunal Suprem la sentència que va condemnar per abús sexual i no per agressió cinc homes que, l'any 2016, van violar per torns una menor de 14 anys a la fàbrica Vinyes de Manresa. De la seva banda, l'acusació particular tampoc recorrerà, mentre que la defensa dels acusats sí que ha presentat recurs al Suprem per demanar l'absolució dels condemnats.