La Fundació del Convent de Santa Clara incorpora vuit pisos de la Sareb a Manresa en lloguer social

Constructora del Cardoner i Grup Calaf han assumit la seva habilitació i la Fundació Fidem ajudarà a pagar els lloguers

Signatura del conveni entre la Fundació i els col·laboradors
Signatura del conveni entre la Fundació i els col·laboradors | FCSC
Redacció
15 de març del 2021
Actualitzat a les 9:52h
La Fundació del Convent de Santa Clara ha incorporat vuit pisos més al seu parc per donar cobertura a persones vulnerables de Manresa gràcies a un acord de lloguer social amb la Sareb. Actualment la Fundació gestiona 26 pisos i una Residència per a persones sense sostre o sense llar. 

La Sareb ha assumit part de la restauració d'aquests vuit pisos, i les constructores del Cardoner i el Grup Calaf han assumit la rehabilitació i la seva posada a punt. A aquest conveni, també s'hi suma la implicació de la Fundació Fidem -de dones empresàries-, que assumirà el lloguer de pisos, esdevenint una gran ajuda per poder fer front a aquest repte. 

Des de la Fundació adverteixen que a les llargues cues de persones i famílies que es formen per demanar aliment, s'hi suma la immensa quantitat de persones en situació “literalment desesperada” que demanen un sostre i que viuen al carrer o que estan a punt de ser desnonades.

La pèrdua dels llocs de treballs, la situació de precarietat a causa dels confinaments i l’estat d’alarma, ha fet que cada cop hi hagi més gent que no pot assumir les despeses d’un pis. 

"El rostre de la pobresa al Km 0 a Manresa es dramàtic i no podem esperar a que inèrcies estructurals donin una resposta eficaç a curt o llarg termini a aquest drama humanitari", perquè la burocràcia i el volum d’aquesta emergència la fan difícil d’assumir. 

La Fundació del Convent de Santa Clara, al temps que agraeix l’acord al que ha arribat amb la Sareb i l’ajuda indispensable de les Constructores Grup Calaf i Cardoner i de la Fundació Fidem, fa una crida a la ciutadania "per sumar esforços i col·laborar en el repte d’aconseguir que Manresa sigui una ciutat lliure de gent que visqui al carrer i en una situació de vulnerabilitat extrema".
 
Actualment la Fundació del Convent de Santa Clara atén a més de 2.000 famílies de Manresa i dona sostre a 113 persones més les aproximadament 30 persones que viuran als pisos que ja estan assignats. 

Des de la Fundació s’avisa de l’augment alarmant de persones en situació de pobresa i vulnerabilitat i es demana un pacte de país per fer front a aquesta situació que empitjora dia rere dia.