L'antiga fàbrica de l'Anònima es converteix en un espai de vacunació contra la Covid

Personal assistencial de l'ABS del Barri Antic també ha vacunat als locals de l'AVV Valldaura i AVV el Xup

Usuaris del CAP Barri Antic esperant per a vacunar-se a l'Anònima
Usuaris del CAP Barri Antic esperant per a vacunar-se a l'Anònima | Althaia
Redacció
12 de març del 2021
Actualitzat el 16 de març a la 13:21h
Per apropar la vacunació contra el coronavirus a la població de referència de l'ABS del Barri Antic Althaia ha fixat diferents punts d'atenció comunitària gràcies a la col·laboració de les associacions de veïns de Manresa, com la de Valldaura o la del Xup, que han cedit els seus espais per evitar el desplaçament dels usuaris fins al CAP del Barri Antic. Aquesta acció forma part de la segona fase de vacunació en la que es vacunen persones de més de 80 anys, pacients d'atenció domiciliària (ATDOM), pacients de sociosanitaris de llarga estada, els professionals dels centres de dia, i les persones dependents del grau I, II i III. 

També l'Ajuntament de Manresa ha posat a disposició de l'ABS del Barri Antic l'antiga fàbrica de l'Anònima per poder vacunar en un espai ampli que, a diferència del CAP, permeti crear itineraris d'entrada i sortida evitant al màxim l'apropament dels usuaris i professionals de la salut.

Cal tenir present que aquesta ABS té una àrea amb molta població per vacunar que es troba en nuclis dispersos. per apropar la vacunació a la població de referència de l'ABS del Barri Antic s'han fixat diferents punts d'atenció comunitària gràcies a la col·laboració amb les associacions de veïns de Manresa.

La setmana passada, dimarts i dijous, es van administrar les primeres dosis de la vacuna al local de l'Associació de Veïns de Valldaura, i divendres es va fer el mateix a l'Associació de Veïns d'El Xup.

Aquesta setmana s'ha establert un punt d'atenció comunitària a l'Anònima, espai cedit per l'Ajuntament de Manresa, i s'han mantingut els punts de Valldaura cada dimarts, i del Xup els divendres. 

Fa dues les dues ABS de la Fundació Althaia van començar a vacunar contra la Covid-19 als pacients d'atenció domiciliària (ATDOM). Aquest és un dels grups de la segona fase de vacunació que també inclou a les persones majors de 80 anys, els sociosanitaris de llarga estada, els professionals dels centres de dia, i les persones dependents del grau I, II i III.