L'oposició de Súria reclama una consulta popular per a la ubicació de la biblioteca municipal

El govern municipal va tramitar dijous emplaçar-la a la zona de Califòrnia i l'oposició es decanta per Cal Pau

Ajuntament de Súria
Ajuntament de Súria | AjSú
Redacció
12 de març del 2021
Actualitzat a les 10:29h
L'oposició de l'Ajuntament de Súria formada per ERC, AIS i Junts demana uns consulta popular municipal per decidir la ubicació de la Biblioteca municipal. Segons han denunciat els tres grups, el govern municipal va donar dos mesos per a la negociació sobre la ubicació d'aquest equipament, i en no arribar a un acord, va aprovar dijous al vespre, en un ple extraordinari, la resolució de les al·legacions i l'aprovació provisional de la 18a modificació de Normes Subsidiàries de Planejament que consisteixen en augmentar l'edificabilitat per construir la biblioteca a la zona del Califòrnia.

L'oposició argumenta que actualment l'Ajuntament disposa de dues ubicacions on construir-hi l'equipament cultural. Tècnicament els dos espais reuneixen els requisits per a ubicar-hi la biblioteca. Els grups consideren que un equipament d'aquestes característiques necessita d'un "consens ampli i a dia d'avui aquest consens polític no existeix". L'equip de govern amb 7 regidors vol la biblioteca al Califòrnia i els partits de l'oposició amb 6 regidors la volen a Cal Pau. 

Al novembre del 2020 tots els partits de l'oposició van presentar una moció reclamant la construcció de la Biblioteca a l'antic hostal de Cal Pau recolzant les 1.250 signatures que va recollir la Plataforma per la Biblioteca a Cal Pau. A aquestes peticions se'ls sumen 24 comerços del carrer Salvador Vancells que també reclamen aquest projecte. 

El desembre de 2020, quan des de l'equip de govern es va proposar fer un pas al costat, els grups de l'oposició asseguren que van "intentar mirar-ho en perspectiva i trobar un consens a partir de criteris objectius". Els va semblar que el PSC estava més obert a trobar alternatives que generessin un consens, encara que finalment, no hi va haver manera d'arribar a cap acord. 

Tots els grups de l'oposició pensen que la millor eina que hi ha per desencallar aquesta situació és la participació ciutadana, "una peça fonamental del sistema democràtic que promou la construcció d'una societat activa i ajuda a impulsar qualsevol aspecte de la vida social, econòmica, cultural o política de tota comunitat, poble o ciutat".

L'oposició posa sobre la taula que la biblioteca "hipotecarà el municipi molt temps sense poder fer cap més gran infraestructura", i per tant creu que un projecte de tals dimensions "ha de comptar amb un ampli consens i un procés participatiu la decisió guanyarà legitimitat".
Arxivat a