El Centre enoturístic del Pla de Bages, a Navàs, obrirà les portes aquest dissabte

S'ha transformat el que era un antic escorxador, abandonat, en aquest nou espai dedicat al món del vi

Nou Centre enoturístic del Pla de Bages a Navàs
Nou Centre enoturístic del Pla de Bages a Navàs | Xevi Olivé
Xevi Olivé
12 de març del 2021
Actualitzat a les 9:55h
Aquest dissabte, a Navàs, obrirà les portes el que s'ha plantejat com un punt de referència per a l'enoturisme  i que acompleixi diferents funcions per atraure un públic divers. Des de xerrades sobre l'elaboració de vi, passant per tallers sobre diferents tipus de ceps o, fins i tot, tastos per donar a conèixer els diferents cellers del territori.

Els treballs d'adequació de l'espai feia temps que estaven acabats. El confinament, però, han fet retardar la posta en marxa. Les obres que s'han centrat en la reestructuració integral de l'espai interior de l'antic escorxador. A la nau central s'exposaran temes vinculats a la vinya. En una sala d'audiovisuals es projectaran vídeos relacionats amb la història vitivinícola de la comarca. Finalment, el centre es completa amb una botiga on es vendran diferents vins i productes de proximitat del Bages, a més d'un espai dedicat als tastos.

Anna Rubio, com regidora de Turisme, Joventut i Feminismes de l'Ajuntament de Navàs, ha estat al capdavant de la iniciativa. La part de museïtzació s'ha encarregat a l'empresa Expomon, d'Artés. La remodelació ha anat a càrrec de l'empresa navassenca Viscola. S'ha transformat el que era un antic escorxador, abandonat, en aquest nou espai dedicat al món del vi. La construcció del centre, valorada en gairebé 350.000 euros, ha estat finançada amb una subvenció europea, amb aportacions de la Diputació de Barcelona i una aportació municipal.

A partir del dia 13 de març, l'horari i els dies d'obertura seran cada dissabte, de 10 a 14 h. A l'estiu es preveu obrir només els dissabtes 10 i 24 de juliol, i els dies 21 i 22 d'agost, en el mateix horari de 10 a 14 h. 

Les entrades seran gratuïtes.