La Plataforma dels Aliments avisa de l'increment de famílies «que han passat del benestar a la pobresa sobtada»

Els lots que havien preparat per a quinze dies s'han esgotat en una setmana

Voluntaris preparant lots extraordinaris degut a l'increment de demanda
Voluntaris preparant lots extraordinaris degut a l'increment de demanda | FCSC
Redacció
11 de març del 2021
Actualitzat a les 20:03h
La Plataforma dels Aliments de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa constata el creixement de la demanda d'aliments, habitatge i productes bàsics per la subsistència de persones i famílies que viuen a la ciutat. 

La plataforma adverteix que no només augmenta la demanda per part de persones immigrades, a les que un cop instal·lades i amb feina, han vist com els seus tràmits es paralitzaven i com se'ls negava la demanda d'asil, sinó també de persones que fins fa poc treballaven o podien fer front a les despeses quotidianes de les seves famílies. Passa el mateix amb persones que haurien de cobrar l'ERTO o aquelles que no reben el seu salari, i les que han perdut la seva feina. 

Els responsables del servei detecten "una inseguretat creixent, fins i tot por, en famílies que mai havien anat a serveis socials i que han perdut el seu benestar passant de forma sobtada a la pobresa". 


Prova d'aquesta realitat és que la planificació de lots alimentaris per 15 dies, s'ha exhaurit en una setmana, i els voluntaris han hagut d'anar de forma extra i amb suma de més mans per fer lots per proveir a la plataforma de manera que la gent no és quedi sense una resposta. 
Durant aquest dijous a la tarda, com a dia extraordinari, s'han fet més d'un miler de lots d'aliments. 

La fundació fa una nova crida a ajudar per tal de poder aconseguir aliments. Aquesta ajuda es pot fer a través de la pàgina web de la fundació, portant productes essencials d'alimentació, higiene i neteja de la llar a la carretera de Vic 162 o als punts fixos de recollida de la ciutat que són supermercats Llobet, Roges i Plusfresc. 

En les pròximes setmanes i gràcies al suport de la Fundació la Caixa, la fundació disposarà d'una furgoneta frigorífica que permetrà millorar i augmentar el volum de producte congelat i fresc provinent de donacions del Banc dels Aliments de Barcelona, d'empreses d'alimentació i de particulars.