Els presos tornen a Lledoners: «Ens tanquen perquè no ens poden guanyar»

Cuixart, Junqueras, Sànchez, Turull, Forn i Romeva ingressen al centre penitenciari després que el jutge tombés el tercer grau

Els presos, abans de tornar a entrar a Lledoners.
Els presos, abans de tornar a entrar a Lledoners. | Òmnium
NacióDigital
09 de març del 2021
Actualitzat a les 22:17h
Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Joaquim Forn han ingressaran aquest vespre a la presó de Lledoners després que el jutge de vigilància penitenciària hagi tombat el tercer grau que van rebre a les portes de la campanya electoral. Josep Rull, que es recupera d'una intervenció lleu, ingressarà a la presó en les pròximes hores.

A les portes del centre penitenciari s'ha aplegat per donar suport als presos un centenar de persones, entre les quals representants dels partits independentistes, com ara el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la candidata de Junts, Laura Borràs; o la candidata de la CUP, Dolors Sabater. 

"Ens tanquen perquè no ens poden guanyar", ha proclamat Junqueras des d'un escenari en què han intervingut la resta de dirigents empresonats. El líder d'ERC ha publicat un vídeo a les xarxes en què se'l veu al cotxe, camí de la presó. "Ens tanquen perquè ens tenen por, tenen por a la democràcia, tenen por a la llibertat", afirma.