Dijous declararan als jutjats els agredits per feixistes el juliol de 2018 a la plaça Onze de Setembre de Manresa

Diversos col·lectius convoquen a les 9 del matí davant els jutjats per donar suport als antifeixistes

Mossos d'Esquadra intervenint després de l'agressió
Mossos d'Esquadra intervenint després de l'agressió | @GarcesJordi
Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat el 10 de març a les 14:43h
Aquest dijous 11 de març al matí declararan als jutjats de Manresa 13 antifeixistes, 7 dels quals van patir una agressió feixista, i 6 més que eren al lloc dels fets, el juliol de 2018 a Manresa. Quan els independentistes acabaven de penjar l'estelada de la plaça Onze de Setembre, van ser agredits per un grup d'ultres que pretenien arrencar-la de nou i penjar-hi una bandera espanyola, 

De les set persones contusionades, cinc van ser haver de ser ateses a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Bages pels Drets Civils, el Consell Local per la República, Manresa Antifeixista, Arran, Endavant, la CUP, l'Assemblea, SEPC i Poble Lliure donen suport als independentistes que van sofrir l’agressió feixista.

Els presumptes agressors, quatre membres de l'extrema dreta espanyolista del Bages ja havien arrencat l'estelada dies enrere, i havien estat identificats en altres accions violentes que havien tingut lloc al Bages contra independentistes. Els agressors també van presentar denúncia contra els antifeixistes en una dinàmica que fan servir sempre per confondre una agressió com a baralla.

Els col·lectius condemnen les agressions feixistes i l’ús de la violència per imposar unes idees totalitàries que pretenen liquidar les llibertats democràtiques individuals i com a país, i espera que els seus autors siguin condemnats per l’agressió de la plaça Onze de setembre.

Els signants donen suport als independentistes agredits i convoquen a fer costat als antifeixistes el proper dijous 11 de març a les 9 del matí davant dels jutjats de Manresa.

Personatges coneguts a la comarca

Set persones van ser agredides el 29 de juliol quan tornaven de penjar l'estelada a la plaça Onze de Setembre, segons van publicar a les xarxes diversos col·lectius afectats. El dia abans uns feixistes havien tornat a arrencar una estelada i una senyera que hi havia en aquest pal, en una època en que aquesta acció era freqüent. L'agressió continuava la tònica feixista que es vivia a la comarca durant aquells mesos.

Un mes abans, el balsarenyenc Raul Macià havia arrencat l'estelada d'aquesta plaça. L'Ajuntament de Manresa va denunciar l'espanyolista als jutjats, ja que l'estelada estava penjada en el pal per decisió d'un ple de l'Ajuntament de Manresa de 2012.

Precisament, un dels agressors tornava a ser Raul Macià, segons els testimonis, que es trobava en tercer grau penitenciari d'una condemna per robatori i tràfic de drogues. Entre els feixistes que els col·lectius van reconèixer hi havia Tony NM, el feixista de Lledoners investigat per l'agressió a un independentista a les portes del centre penitenciari, i Óscar GG, el sallentí que acompanyava Macià quan van arrencar l'estelada de davant del Parc de Bombers de Manresa.