El supermercat cooperatiu de Manresa, SuperCoop, obre portes

Ha obert aquest dimarts en període de proves i els socis han fet els primers torns de treball

Primer dia del SuperCoop Manresa
Primer dia del SuperCoop Manresa | Gedi
Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat a les 19:06h
SuperCoop Manresa ha obert les portes aquest dimarts, per primera vegada, i en període de proves, per a les més de 700 persones que hores d’ara formen part d’aquest supermercat cooperatiu. Més que clients, són copropietaris, gràcies a l'aportació de capital de 50 euros un cop a la vida i la cessió de tres hores de feina cada quatre setmanes. 

El mercat està ubicat a l'interior del Mercat Puigmercadal. Les primeres compres es podran fer un cop s’hagi fet la imprescindible sessió d'acollida i el seu primer torn. El pla d'obertura preveu que això sigui així per iniciar tots els processos de forma esglaonada i poder testar i detectar les incidències que es vagin produint en aquest sistema de compra pioner a Catalunya.  

Durant aquestes primeres setmanes també s'aniran ajustant els estocs de productes per anar fent adquisicions mesurades als volums de venda. Des de SuperCoop Manresa asseguren que "anirem aprenent a mesura que anem fent", per això el primer mes d'obertura serà un assaig. Està previst que cap al mes d'abril el supermercat ja pugui funcionar amb normalitat. 

Des de SuperCoop asseguren també que "voldrem celebrar-ho amb una gran festa d'inauguració", tot i que ara no és el més prioritari perquè caldrà adaptar-la a les mesures sanitàries indicades. 

A SuperCoop tothom hi podrà comprar, només caldrà ser-ne soci, fer l'aportació inicial i comprometre's a participar. SuperCoop és una cooperativa i són els seus membres qui defineixen la política de productes del supermercat. Totes les decisions són participades, consensuades i compartides gràcies a la sociocràcia, que permet la presa àgil de decisions en una estructura horitzontal. 


Els socis i les sòcies es comprometen a aportar tres hores mensuals a les feines que generi el supermercat.