Coronavirus

Les hospitalitzacions per Covid a Manresa tornen a créixer i la velocitat de contagi no baixa d'1

Durant els últims set dies han ingressat 36 nous pacients a la unitat d'aïllament de l'hospital Sant Joan de Déu

per Pere Fontanals, Manresa | 9 de març de 2021 a les 18:19 |
Àrea Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Althaia
Les hospitalitzacions per Covid als hospitals de Manresa han trencat la tendència setmanal a la baixa i han tornat a créixer aquesta darrera setmana segons les dades que faciliten cada dimarts Althaia i Sant Andreu Salut. Els hospitals de Sant Joan de Déu i Sant Andreu tenen ingressats a les seves unitats d'aïllament un total de 57 pacients, 6 més que dimarts passat. Tot i que a Sant Andreu el nombre d'ingressats ja és només de 3, després que durant la setmana hagi donat una alta hospitalària i dos pacients més s'hagin negativitzat, a Sant Joan de Déu hi ha 54 pacients ingressats a l'àrea Covid, 9 més que just ara fa una setmana.

Durant aquests set dies, l'hospital Sant Joan de Déu ha registrat 3 defuncions de pacients amb coronavirus, i ha donat 24 altes de la unitat d'aïllament. Tot i així, en aquest període ha rebut 36 nous ingressos de pacients amb la infecció.


El Bages no capgira la velocitat de contagi

El Bages continua amb la velocitat de contagi del coronavirus per sobre de l'1, que reflecteix que el nombre d'infectats tendeix a créixer, a diferència del que passa a la mitjana catalana, que el 5 de març -última data consolidada- tenia una RT de 0,92. Al Bages, la velocitat de contagi es trobava en 1,08, i a Manresa ciutat en 1,13.


Al Moianès, en canvi, la velocitat de contagi se situa en 0,81, però la comarca partia d'un índex i un risc de rebrot molt alt la setmana immediatament anterior, fet que influeix en la comparativa.

Totes dues comarques, i també la ciutat de Manresa, tenen riscos de rebrot més elevats que la mitjana catalana (198). En el cas del Bages, se situa en 284, a Manresa, en 277 i al Moianès, en 321 punts.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació