Gestamp-Metalbages pacta amb el comitè un ERTO màxim de 60 dies que pot afectar tota la plantilla

L'empresa complementarà els subsidis fins al 85% dels sous i respectarà la integritat de les pagues extres i les vacances

Gestamp-Metalbages a Santpedor
Gestamp-Metalbages a Santpedor | Gestamp
09 de març del 2021
Actualitzat a les 17:23h
La direcció de la bagenca Gestamp-Metalbages i el comitè d'empresa han pactat la possibilitat d'aplicació d'ERTO a la totalitat de treballadors de la plantilla, composada actualment per 344 treballadors, per a un màxim de 60 dies naturals fins a final d'any, segons ha confirmat a NacióManresa el president del comitè, Emilio Mancha. L'activitat de l'empresa ja es va aturar el passat divendres 5 de març i ho tornarà a fer el proper divendres 12.

En l'acord entre empresa i comitè es concreta que Gestamp-Metalbages complementarà els subsidis de l'ERTO fins al 85% del salari dels treballadors i respectarà la integritat de les pagues extres i les vacances. Setmanalment es reunirà una comissió de seguiment de l'aplicació dels ERTO per informar al comitè sobre la seva evolució i els treballadors que estan afectats.

L'empresa ha justificat la sol·licitud d'ERTO per causes productives. La falta de subministres, semiconductors, dels clients han provocat una caiguda dels requeriments en la càrrega de feina i, fins i tot, que deixin de fabricar, fet que afecta directament la producció de Gestamp-Metalbages.
Arxivat a