El Centre de Noves Oportunitats comença una setmana dedicada a abordar les desigualtats de gènere

Les regidores Cristina Cruz i Mariona Homs, la boxejadora professional Melania Sorroche, la escultora Teresa Riba i la científica i investigadora Anna Duarri, són algunes de les participants convidades a les jornades

Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat a les 9:47h
El Centre de Noves Oportunitats (CNO) de la Catalunya Central, que acompanya 327 joves de 16 a 24 anys que volen retornar al sistema educatiu o trobar una sortida laboral, ha organitzat unes jornades al voltant del Dia de la Dona. Les activitats s'han iniciat aquest dilluns i tindran lloc fins al divendres 12 de març.

D'entre tots els joves que participen al CNO Catalunya Central, només 86 són noies. Aquestes jornades es duen a terme amb l'objectiu d'apoderar i donar visibilitat a aquestes joves que ja formen part del Centre i representen el 26% del total d'inscrits. Amb el seu exemple volen arribar a d'altres joves que també han abandonat els estudis de forma prematura i no tenen a la vista cap sortida de futur. Responsables del programa han detectat que les joves que estan en aquesta situació desconeixen aquest recurs que les pot orientar en el seu futur formatiu o laboral. El Centre de noves oportunitats, dut a terme per AMPANS en aliança amb la Fundació Intermèdia, ha traçat accions de divulgació sobre els drets per la igualtat de les dones, amb l'objectiu que aquesta setmana d'acció feminista també serveixi perquè recursos com el Centre de Noves Oportunitats arribin a les joves i el coneguin, igual que els nois, i que pot significar una sortida a la seva situació.

Sota el lema Juntes per la igualtat (#JuntesperlaIgualtat),  la programació engloba tot el territori de la Catalunya central a través de mitjans presencials i virtuals. Als Centres de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i l'Osona ha tingut lloc avui una tertúlia amb dones professionals de diferents àmbits: la regidora de Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Manresa Cristina Cruz, la jugadora professional d'hoquei patins Maria Díez, la boxejadora professional Melania Sorroche i la científica i investigadora biomèdica de l'Hospital Vall d'Hebron Anna Duarri. Dins les jornades, també s'inclouen tallers de creació artística, debats i xerrades a xarxes socials.

A través d'aquestes activitats, que possibiliten abordar de forma integral moltes de les temàtiques que preocupen a les joves pel fet de ser dones, el CNO Catalunya Central segueix amb la seva tasca social i educativa, oferint eines als joves per a que puguin decidir i gestionar el seu futur.

La campanya també serveix de base per tractar entre els i les joves, la igualtat entre homes i dones, i convidar-los a reflexionar sobre les desigualtats de gènere i com combatre-les junts.