Un miler de persones desafien el mal temps i es manifesten pels drets de les dones a Manresa

Les activistes van cremar caixes amb missatges que significaven l'opressió cap a les dones

Mur de missatges sobre les opresions que viuen les dones
Mur de missatges sobre les opresions que viuen les dones | David Martínez
09 de març del 2021
Actualitzat a les 9:23h
Ni un vespre de mal temps, amb pluges durant la tarda, ni la pandèmia, no han fet arronsar la voluntat de manifestar-se d'un miler llarg de persones contra l'opressió que encara avui en dia pateixen les dones. Un miler llarg de manifestants que han arribat a l'entrada del carrer Jaume I per encendre un mur d'opressions en forma de missatges escrits en caixes i llegir un manifest de greuges que encara és recent. La muralla de Sant Domènec ha estat tallada durant la crema i la lectura del manifest.

Entre clams de "Fora rosaris dels nostres ovaris" o "La nit és nostra, cap agressió sense resposta" la marxa no ha registrat cap incident remarcable i ha reivindicat tota una llarga llista de greuges que encara a dia d'avui pateixen les dones, des de la discriminació salarial fins al dret a l'avortament.

Les manifestacions per al 8 de Març ja havien començat al matí, amb una marxa convocada pel SEPC que ha aplegat uns dos-cents estudiants. La manifestació de la tarda havia estat convocada per les Feministes del Bages i el Moianès.