Castellbell col·loca senyals per rebutjar les agressions sexistes en diferents punts estratègics del municipi

En el marc dels actes del 8 de Març, Dia de la Dona el consistori treballa per adherir-se al Protocol d'actuació davant de les violències sexuals en espais públics d'oci del Bages

Cartell feminista a Castellbell
Cartell feminista a Castellbell | AjCbiV
Redacció
08 de març del 2021
Actualitzat a les 17:13h
Coincidint amb la jornada del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha instal·lat diferents senyals per rebutjar les agressions sexistes a punts estratègics del municipi. L'acció s'emmarca en la campanya del 8 de Març i en la feina realitzada pel propi consistori que treballa per adherir-se al Protocol d'actuació davant de les violències sexuals en espais d'oci del Bages. El Consell Comarcal del Bages ha posat el document a disposició de tots els municipis del territori. El protocol vol contribuir a generar espais d'oci nocturn segurs i lliures de violències masclistes i LGTBIfòbia i serà el document de referència en el moment en què es programin activitats d'oci al municipi.

Campanya del 8 de Març

Durant tota la setmana Castellbell i el Vilar ha organitzat diferents actes per commemorar la jornada del 8 de març. El municipi s'ha adherit a la campanya comarcal Més esport, menys límits que pretén fer visible l'esport femení, trencar estereotips i apoderar les dones per tal que practiquin l'esport que més els agradi. En paral·lel, dijous tot l'alumnat de l'institut Bages Sud podrà veure el documental Les Resilients, que inclourà un fòrum de debat i reflexió.

L'Ajuntament fa una crida perquè els veïns i veïnes comparteixin les seves fotos a Instagram mentre practiquin esport amb l'etiqueta #cbv_limitesport i entrin al sorteig d'un lot de llibres i contes coeducatius i feministes. En paral·lel, també es podrà respondre al qüestionari del concurs No eren bruixes, eren dones amb l'etiqueta #cbv_noerenbruixes, a través del qual se sortejaran deu exemplars de la revista Sàpiens d'aquest mes de març.

Espectacle familiar

Els actes es completaran amb l'espectacle familiar La princesa amb texans de la companyia La Sgratta. Serà el 30 de març a partir de les 5 de la tarda al Casino Borràs (reserva de localitats a través de la pàgina web de l'Ajuntament).